Η 3η Διάσταση! Σίγουρα την γνωρίζετε; Βγείτε απο την Φυλακή
Η κατανόηση των πτυχών και τον κανόνων της 3ης και της 4ης διάστασης μας επιτρέπει να επιλέξουμε καλύτερα που θέλουμε να ζήσουμε. Πολλοί από εμάς γνωρίζουν ή αισθάνονται διαισθητικά ότι μεταβαίνουμε από την πραγματικότητα της τρίτης διάστασης, περνάμε μέσω της τέταρτης και είμαστε στον δρόμο προς την πέμπτη. 

Οι διαστάσεις δεν είναι μέρη αλλά επίπεδα συνειδητότητας, κάθε μία από τις οποίες έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τρόπους σκέψης και συναισθημάτων. 

Η Εμπειρία μας για την Τρίτη Διάσταση. Η τρίτη διάσταση είναι πολύ πυκνή και λειτουργεί μέσα σε συγκεκριμένη ομάδα κανόνων και δομών που έχουν πολλές δονήσεις σκέψεων και συναισθημάτων. Μία από αυτές τις δονήσεις είναι γνωστή σαν φόβος. Στην πνευματική μας αναζήτηση για να εξερευνήσουμε Όλα – Όσα – Είναι, πήγαμε όλο και βαθύτερα σε πυκνότητα επιλέγοντας να ενσαρκωθούμε πολλές φορές στην Γή. Για να μεγιστοποιήσουμε την εμπειρία μας στην τρίτη διάσταση σκόπιμα αφήσαμε πίσω μας τις Υψηλότερες Όψεις του εαυτού μας και χάσαμε την αίσθηση της ένωσης μας με τον Δημιουργό. Έχοντας αυτή την αίσθηση χωρισμού χάσαμε τον δρόμο μας και, σαν εγκαταλελειμένα παιδιά, αρχίσαμε να βιώνουμε την ενέργεια που ονομάζουμε φόβο. Αυτή η κατάσταση φόβου δημιούργησε ακαμψία και έκανε πιο δύσκολη για εμάς το να κινούμαστε ελεύθερα. Καθώς συνεχίσαμε να παίζουμε με πάθος σε αυτή την άκαμπτη τρίτη διάσταση αρχίσαμε να αποκτάμε πολλά άβολα χαρακτηριστικά όπως ασθένεια, θύμα, ενοχή, έλλειψη και αντίσταση

Επιλέγουμε να τα κάνουμε όλα αυτά έτσι ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, και ανεξάρτητα από το τι πιστεύουμε, έχουμε μεγάλη επιτυχία παίζοντας αυτό το παιχνίδι της τρίτης διάστασης. Πολλοί που προσκολλώνται στον φόβο έχουν δημιουργήσει ένα ένα σύστημα προεπιλογής που τους δίνει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας « εάν απλά μπω μέσα στο σπίτι μου και κλείσω την πόρτα, θα είμαι ασφαλής». Αυτή η αντίδραση έκλεισε την ικανότητά μας για διεύρυνση και ανάπτυξη, για επανένωση με την ψυχή μας, και ενσωμάτωσης με τους Ανώτερους Εαυτούς μας. πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν σταματήσει να ζουν το πάθος τους καθώς στηρίζουν τους περιορισμούς τους μέσα στο δίχτυ του φόβου. 

Δομές της Τρίτης Διάστασης. Ας ερευνήσουμε την σύνθεση της τρίτης διάστασης του κόσμου μέσα στον οποίο ζούμε. Εάν κοιτάξουμε προσεκτικά, μπορούμε να δούμε τρείς δομές σε αυτό το γήπεδο ή το «επιτραπέζιο παιχνίδι». Η κατανόηση τους θα επιτρέψει να συμβεί πιο άνετα η μετάβαση μέσω της Μεγάλης Αλλαγής της Συνειδητότητας. 

Δυαδικότητα. Ο σκοπός της δυαδικότητας ήταν να μας βοηθήσει να μάθουμε πώς να περπατάμε με ισορροπία ενώ βιώναμε αντίθεση. Η πρόθεση μας ήταν να έχουμε εμπειρίες χωρίς να μας επηρεάζουν. Το να ζούμε μέσα στο πεδίο της δυαδικότητας υποτίθεται ότι θα μας παρείχε ένα ευρύ φάσμα επιλογών και ευκαιριών για να «γνωρίσουμε τον Εαυτό μας». Για να βοηθήσει σε αυτή την περιπέτεια, ο Δημιουργός έδωσε στην διάθεση μας τον Νόμο της Έλξης. Σαν πυξίδα, αυτός ο ακλόνητος Νόμος αξιόπιστα μας δείχνει που βρισκόμαστε και τι βιώνουμε ανά πάσα στιγμή. Ο Νόμος της Έλξης απλά λέει: « αυτό πάνω στο οποίο εστιάζεις την προσοχή σου, αυτό και θα σου δοθεί». Αυτό επίσης σημαίνει ότι: «αυτό στο οποίο αντιστέκεσαι, επιμένει»

Ουδετερότητα! το Κλειδί στην δυαδικότητα στο δίπολο! στο καλό και στο κακό! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ MATRIX ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Καθώς αντιστεκόμασταν στους φόβους μας, ένα μεγαλύτερο φάσμα δυαδικότητας ή πολικότητας εμφανίστηκε – καλό και κακό, σωστό και λάθος, πρέπει και δεν πρέπει – και με την προσοχή μας στις μη επιθυμητές εμπειρίες αυτοί οι φόβοι μεγάλωσαν. Αντισταθήκαμε σε αυτή την δυσφορία πνίγοντας πολλούς από τους φόβους μας στο ασυνείδητο νου όπου και δεν θα μπορούσαμε να τους βλέπουμε ή να ασχοληθούμε με αυτούς (έτσι ελπίζαμε). Αλλά ο Νόμος της Έλξης δεν μας φέρνει μόνο τα «καλά πράγματα», απαντάει στα πιο ηχηρά συναισθήματα και σκέψεις που εκπέμπουμε ( αυτά που έχουν την μεγαλύτερη συναισθηματική φόρτιση) είτε είναι συνειδητά είτε ασυνείδητα, άνετα ή άβολα, επιθυμητά ή ανεπιθύμητα. 

Αντιδραστικός Παρών – Χρόνος. Καθώς μάθαμε τον φόβο, αρχίσαμε επίσης να προβάλουμε, εμπειρίες με τις οποίες δεν νοιώθαμε καλά ένα λεπτό πριν (παρελθόν) μπροστά (μέλλον) σκεπτόμενοι «ελπίζω ποτέ να μην μου ξανασυμβεί αυτό» και έτσι αρχίσαμε να δημιουργούμε Χρόνο. Ο χρόνος της Τρίτης διάστασης δεν δημιουργήθηκε σαν μια ευθεία γραμμή γεγονότων με αρχή, μέσον και τέλος. Στην πραγματικότητα ήταν μια θηλιά-χρόνου αποτελούμενη από παρελθόν και παρόν, με ένα μοναδικό σημείο εισόδου γνωστό σαν «παρούσα στιγμή», όπου κάνουμε νέες επιλογές βασισμένες σε παλιές εμπειρίες ή σε μελλοντικές επιθυμίες. Αντιδρώντας στις καταστάσεις από φόβο, αρχίσαμε να κάνουμε επιλογές βασισμένες στον φόβο. Οι αποφάσεις μας σχετικά με το μέλλον βασιζόντουσαν πάνω στο παρελθόν. Η τρισδιάστατη ζωή μας έγινε μια σειρά από αντιδραστικές εμπειρίες βασιζόμενες στο να αντιστεκόμαστε παρά στο να επιτρέπουμε, και με αυτό τον τρόπο τραβούσαμε το παρελθόν μας στο μέλλον. Και επειδή το Σύμπαν μας λατρεύει, ο Νόμος της Έλξης δεν θα αντισταθεί ποτέ ή δεν θα μας αρνηθεί ποτέ αυτό στο οποίο έχουμε βάλει την προσοχή μας, απλά μας παραδίδει αυτό που ζητάμε. Πολλοί από εμάς χάνουμε μεγάλο μέρος της ενέργειας μας μπλεγμένοι σε έναν αέναο κύκλο όπου το παρελθόν μας παραμονεύει το μέλλον μας και το μέλλον μας αντηχεί το παρελθόν μας σε μία συνεχή τρισδιαστασιακή θηλιά Χρόνου. Επίσης χτισμένος μέσα στην δομή του τρισδιάστατου Χρόνου υπάρχει ένας υπέροχος μηχανισμός ο οποίος μπορεί να μας κρατήσει μακρυά από μπελάδες σε αυτή την περιπέτεια. Ένας προφυλακτήρας ή μία καθυστέρηση χρόνου που μας δίνει την ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τις συνέπειες των πράξεων μας, των αντιδράσεων μας των σκέψεων και των συναισθημάτων μας πριν να αντιδράσουμε και δημιουργήσουμε κάτι το οποίο μετά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ή για το οποίο θα πρέπει να απολογηθούμε. Αυτή η δομή που είναι χτισμένη μέσα στον χρόνο της τρίτης διάστασης μας δίνει μία στιγμή Επιλογής. Κατά την διάρκεια της αλλαγής αυτή η καθυστέρηση γίνεται βραχύτερη και τα πράγματα εκδηλώνονται γρηγορότερα από ποτέ. 

Ο ορθολογικός Νους. Η αναλυτική, συλλογιστική διαδικασία σκέψης μας είναι γνωστή σαν ορθολογικός Νούς. Όταν ήρθαμε να παίξουμε σε αυτή την περιπέτεια αποσυνδεθήκαμε κατά 90% από την συνειδητότητα που μας ήταν διαθέσιμη, για να μπορέσουμε να έχουμε αυτή την εμπειρία. Η ανάπτυξη του ορθολογικού νου μας χρησίμευσε καλά σε αυτό το περιβάλλον. Ο σκοπός του ήταν και μας κρατήσει ασφαλείς και να μπορέσουμε να ταιριάξουμε σε αυτό. Αλλά εξαιτίας του φόβου και της κακής χρήσης του, ο ορθολογικός νους λειτουργεί περισσότερο σαν περιορισμός παρά σαν ευκαιρία και δυνατότητα. Επειδή έχουμε δώσει ευθύνες στον νου που δεν ήταν αυτές για τις οποίες σχεδιάστηκε, η συνειδητότητα μας και το φάσμα των πνευματικών μας επιλογών μειώθηκαν πολύ. Ενώ ο λογικός ορθολογικός νους είναι ένα υπέροχο εργαλείο για μέτρηση, σύγκριση και φύλαξη πληροφοριών, ξέρει μόνο αυτό που ξέρει, και δεν ξέρει αυτό που δεν ξέρει. Για χιλιάδες χρόνια ο ορθολογικός νους κράτησε την ανθρωπότητα σφιχτά επικεντρωμένη στο βασίλειο της τρίτης διάστασης. Αυτό τώρα αλλάζει. Αυτές οι τρείς ενεργειακές δομές είναι περίπλοκα υφασμένες στο ύφασμα του μάτριξ της τρίτης διάστασης. Εάν επικεντρωθείς σε μόνο μία από αυτές οι άλλες δύο μεγεθύνονται, δημιουργώντας απόσπαση προσοχής και μεγαλύτερη πίεση μέχρι να επαναφέρετε την εστίαση σας σε αυτές και να τους επιτρέψετε να επιστρέψουν σε ισορροπία. Αποκτώντας συνείδηση των υποκείμενων προτύπων από τα οποία η Τρίτη διάσταση γεννιέται, μπορούμε να ξεκινήσουμε να επαναδομούμε και να επανασυγκροτούμε ένα σημαντικό μέρος του εαυτού μας, απελευθερώνοντας μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πέρα από τους περιορισμούς της τρίτης διάστασης και να αρχίσουμε να βιώνουμε τις δυνατότητες της τέταρτης και πέμπτης. 


Image by Stefan Keller from Pixabay

Η συνέχεια: 

Τι είναι η 4η και 5η Διάσταση, για όσους θέλουν να αποδράσουν απο την φυλακή της 3ης Διάστασης


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη