Το μυστήριο του αριθμού 6 και οι μυστικιστικές ιδιότητες του

Ξέρετε ότι ο αριθμός 6 έχει εντυπωσιακές και μυστικιστικές... ιδιότητες;
1. Είναι ο μόνος αριθμός μετά τη μονάδα που προκύπτει τόσο από το άθροισμα όσο και από το γινόμενο των τέλειων διαιρετών του: 1+2+3=6 και 1x2x3=6.
2. Επειδή είναι ίσος με το άθροισμα του 1, του 2 και του 3, που είναι και οι μοναδικοί διαιρέτες του, οι πυθαγόρειοι τον ονόμασαν «τέλειο αριθμό»• κάτι ιδιαίτερα σπάνιο –όσο και η τελειότητα– αφού οι αμέσως επόμενοι τέλειοι αριθμοί είναι οι εξής: Tο 28, το 496, το 8.128…
3. Το 6 έχει τη μοναδική ιδιότητα να είναι ο αριθμός που παράγεται από το γινόμενο του πρώτου άρτιου (2) και του πρώτου περιττού αριθμού (3).
4. Πάνω στον αριθμό 6, βασίστηκε το δωδεκαθεϊστικό σύστημα, διαχωρίζοντας την έννοια του Θείου σε 6 αρσενικές και 6 θηλυκές θεότητες.

5. Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί σήμερα ουκ ολίγα συστήματα μέτρησης με βάση το 6. Η μέτρηση του χρόνου είναι ένα από αυτά (60΄ η ώρα, 60΄΄ το λεπτό).
6. Και ο χριστιανισμός ενσωμάτωσε την «ιερότητά» του σε θρησκευτικές πρακτικές, όπως τα εξαπτέρυγα και ο εξάψαλμος.
7. Το φημισμένο Μπλε Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής παγκοσμίως, έχει 6 μιναρέδες.
8. Ο ψυχογονικός κύβος του Πυθαγόρα είναι στην ουσία ένα εξάγωνο που συμβολίζει τα 6 είδη έμψυχων όντων: Τους θεούς, τους δαίμονες, τους ήρωες, τους ανθρώπους, τα ζώα και τα φυτά.
9. Αρχαία μέτρηση βασισμένη στο 6 που επιβιώνει απαράλλακτη ως τις μέρες μας είναι και η γεωμετρική μέτρηση των μοιρών των γωνιών (360°=2x3x60).
10. Σε αντίθεση με άλλους μονοψήφιους ακέραιους αριθμούς, που διαφοροποιούνται από χώρα σε χώρα, η ονομασία του 6 μοιάζει ηχητικά στους περισσότερους ευρωπαϊκούς λαούς: Οι Γάλλοι το αποκαλούν «six», οι Άγγλοι «six», οι Ιταλοί «sei», οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι «seis», οι Γερμανοί «sechs» κ.ο.κ.

Τι βρίσκεται πίσω από τον θηλυκό αριθμό 6;

Κάθε αριθμός έχει τη δική του γενική παράσταση, τις ιδιότητες του και τις δονήσεις του. Οι αριθμοί έχουν πλούσια συμβολική σημασία και αφορούν όλους τους τομείς της ζωής και βέβαια επηρεάζουν τα οικονομικά και τη δυνατότητα να κερδηθούν χρήματα.

Κάθε αριθμός έχει μια αντίστοιχη ενέργεια, που μπορεί να δείξει πώς ένα άτομο θα ασχοληθεί με τα οικονομικά θέματα σε όλη τη ζωή του.

Μαθαίνοντας την ενέργεια του κάθε αριθμού και πως αυτή επηρεάζει και αλληλεπιδρά με τα οικονομικά μπορεί να σας δώσει κάποιες ενδείξεις ως προς τις δικές σας οικονομικές δυνατότητες.

Αριθμός 6:
 1. Όσοι γεννήθηκαν στις 6, 15, 24 οποιουδήποτε μήνα, επηρεάζονται από τον αριθμό 6
 2. Ο αριθμός 6 είναι ένας θηλυκός αριθμός και συμβολίζει την κοινή λογική, είναι ένας πολύ μετρημένος αριθμός για την οικονομική μας συμπεριφορά.
 3. Κυρίως όταν εμφανίζεται το έξι, σημαίνει πως ήρθε η ώρα να σφίξετε τη ζώνη πιο σφιχτά.
 4. Το έξι είναι ο αριθμός της καθημερινής ρουτίνας. Για παράδειγμα, ασχολείται με πληρωμές για τα τρόφιμα, για την επισκευή των υποδημάτων, για ρούχα, όλες οι πληρωμές γίνονται συνήθως σε δόσεις.
 5. Το 6 είναι αριθμός της «αφθονίας» για το πρόσωπο που φέρει τον αριθμό 6 κληρονομεί μερικές φορές χρήματα ή μετοχές από οικογενειακό πλούτο, το 6 είναι ο αριθμός που σχετίζεται με την οικογένεια και τα δώρα.
 6. Τα άτομα που φέρουν στα οικονομικά τον αριθμό 6 συνήθως τα καταφέρνουν, έχουν βέβαια το προσόν να μην ανησυχούν σε ό, τι αφορά τις ταμειακές ροές σχεδόν ποτέ, αφού τα χρήματα έρχονται με σταθερότητα. 
 7. Τα άτομα που φέρουν το 6 δεν θα γίνουν ποτέ ιδιαίτερα πλούσια, εξασφαλίζουν συνήθως ένα σταθερό εισόδημα, χωρίς ακραίες οικονομικές διακυμάνσεις.
 8. Γενικά το 6 σηματοδοτεί τις μηνιαίες αποδοχές του μισθού. 
 9. Οι άνθρωποι που φέρουν το έξι δεν είναι κύριοι της κατάστασης, αλλά δεν είναι και υπηρέτες της κατάστασης, βασίζονται στις ικανότητές τους και με την συνέπειά τους μπορούν να επιτύχουν.
 10. Στον χρηματοπιστωτικό τομέα αναζητά αυτονομία και τοποθετεί ορισμένα όρια, ωστόσο μπορεί να συμβιβαστεί. 
 11. Κυριαρχεί πάνω του η δύναμη της συνήθειας και η έλλειψη ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Είναι ο αριθμός που σηματοδοτεί την σχολαστικότητα και το καθήκον.
Με πληροφορίες από τα alertgr - apocalypsejohn.com - horoskopos.tv

Image by JL G from Pixabay

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη