Το κράτος του Ηλίου και η Ήπειρος ''Μου''
Η Μου είναι μια ήπειρος που υποτίθεται ότι βρισκόταν στον Ατλαντικό ή στον Ειρηνικό Ωκεανό αλλά εξαφανίστηκε.

Η ονομασία δόθηκε από τον ταξιδιώτη και μελετητή αρχαιοτήτων Αύγουστο λε Πλονζόν, (1825 –1908), σύμφωνα με τον οποίο ο Αιγυπτιακός πολιτισμός και πολιτισμοί της Κεντρικής Αμερικής, δημιουργήθηκαν από πρόσφυγες μιας ηπείρου που αργότερα χάθηκε, την Μου, που την τοποθετούσε στον Ατλαντικό Ωκεανό. Αυτή η θεωρία επεκτάθηκε από τον Τζέιμς Τσέρτσγουορντ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Μου βρισκόταν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα “Daily Express”, ο εφευρέτης και μηχανικός James Churchward ανακοίνωσε με επιστολή του, από την Ινδία που βρισκόταν το 1924, προς τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου ότι ανακαλύφθηκαν στην Ινδία 125 πλάκες, πάνω στις οποίες υπήρχε μια μυστηριώδης γραφή πολύ αρχαιότερη από εκείνη των σανσκριτικών επιγραφών

Οι σοφοί Βουδιστές κατόρθωσαν να αποκρυπτογραφήσουν και να αναγνώσουν τις επιγραφές ορισμένων εκ των πλακών και βρέθηκαν αμέσως μπροστά σε μια καταπληκτική αποκάλυψη.

Οι πλάκες αυτές, σύμφωνα με τον Churchward, ήταν οι γραπτές αποδείξεις ότι υπήρχε πριν από πολλούς αιώνες μια ανθρωπότητα εξαιρετικά προηγμένη, αλλά η οποία εξαφανίστηκε.

Η χρονολόγηση των πλακών καταδείκνυε πως είχαν χαραχτεί πριν από 50.000 χρόνια! Αναφέρονταν σε μια ήπειρο, την περίφημη Μου, η οποία ήταν μεγαλύτερη από τη Βόρεια Αμερική και η οποία καταποντίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό πριν από 13.000 έτη.


Στη μυστηριώδη ήπειρο Μου, για την οποία αόριστες μόνο παραδόσεις είχαν διασωθεί στα αρχαιότερα ιερά βιβλία των Βουδιστών, δέσποζε το Κράτος του Ηλίου. Εκεί, ένας στρατηγός, ονόματι Ραμσαντέρ, κατόρθωσε να μεταβεί αεροπορικώς με μια ιπτάμενη μηχανή από την Κεϋλάνη στη Βόρεια Ινδία.

Οι άνθρωποι της ηπείρου Μου, όπως έγραφε ο Churchward, είχαν δημιουργήσει έναν σπουδαίο πολιτισμό με ξεχωριστά τεχνολογικά επιτεύγματα. Όμως, από τις εφευρέσεις τους δε σώθηκε τίποτε απολύτως.

Ο στρατός του Κράτους του Ηλίου διέθετε ιπτάμενες μηχανές, οι οποίες μπορούσαν να μεταφέρουν σε μεγάλες αποστάσεις είκοσι άντρες, ενώ τα στρατεύματα του Ραμσαντέρ χρησιμοποιούσαν πυροβόλα όπλα.

Αλλά ύστερα από δύο τρομερούς σεισμούς, εκ των οποίων ο τελευταίος συντελέστηκε πριν από 13.000 χρόνια, η ήπειρος Μου, οι κάτοικοί της, τα ανάκτορά της, οι τεράστιες πόλεις της, τα δάση της με τα μεγαθήριά της, όλα καταποντίστηκαν στα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού.


Πολλοί μελετητές πιστεύουν πως αιτία του κακού ίσως υπήρξε ο μεγάλος κατακλυσμός, αυτός που αναφέρεται στις περισσότερες λαϊκές παραδόσεις ανά τον κόσμο. Λείψανα της μυθικής αυτής ηπείρου θεωρούνται πως είναι τα νησιά της Χαβάης και η νήσος του Πάσχα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 09/12/1924…


1. Image by Stefan Keller from Pixabay
2. Από James Churchward (1851—1936) - Book: The Lost Continent of Muhttp://www.crystalinks.com/lemuria.html (direct link), https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7418272
3. Από James Churchward - http://www.my-mu.com/mapgallery.html, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7418133

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη