Οι πιο χορτοφάγοι και οι πιο… σαρκοφάγοι λαοί του κόσμου - Που βρίσκεται η Ελλάδα


Οι περισσότεροι πιθανόν να μην εκπλαγούν όταν μάθουν ότι οι Αμερικανοί είναι αυτοί που λένε το πιο ηχηρό «ναι» στο κρέας, με τον κάθε…
κάτοικο των Η.Π.Α. να καταναλώνει κατά μέσο όρο 120,2 κιλά κρέατος το χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του 2009, από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.

Στη 2η θέση της λίστας βρίσκουμε -περιέργως- το Κουβέιτ της Μέσης Ανατολής, το οποίο ακολουθείται από την Αυστραλία, η οποία καταναλώνει 111,5 κιλά κρέατος ανά άτομο το χρόνο. Οι Μπαχάμες, το Λουξεμβούργο, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστρία η Γαλλική Πολυνησία, οι Βερμούδες και η Αργεντινή ολοκληρώνουν το top 10, με την Αργεντινή που είναι τελευταία στη δεκάδα, να καταναλώνει 98,3 κιλά κρέας το άτομο ανά έτος.

Αυτό που αξίζει να πούμε είναι ότι ανάμεσα στις πιο… διψασμένες για κρέας χώρες, βρίσκονται κι αυτές με το μεγαλύτερο δείκτη παχυσαρκίας, με τις Η.Π.Α να είναι 12ες, το Κουβέιτ 9ο, οι Μπαχάμες 10ες, η Νέα Ζηλανδία 24η και η Αυστραλία 26η στη λίστα παχυσαρκίας.

Στον αντίποδα, οι πιο χορτοφάγες χώρες του κόσμου είναι το Μπαγκλαντές με μόλις 4 κιλά κατανάλωσης κρέατος ανά άτομο το χρόνο, με την Ινδία να ακολουθεί με 4,4 κιλά ανά άτομο το χρόνο και το top 10 να συμπληρώνουν φτωχές χώρες, όπως το Μπουρούντι, η Σρι Λάνκα, η Ρουάντα, η Σιέρα Λεόνε, η Ερυθραία, η Μοζαμβίκη, η Γκάμπια και το Μαλάουι.

Κι αν αναρωτιέστε για την Ελλάδα, να σας πούμε ότι το κάθε άτομο στη χώρα μας καταναλώνει 74,8 κιλά κρέατος το χρόνο, αρκετά λιγότερο από την Ιταλία που φτάνει τα 90,7 κιλά ανά άτομο το έτος, τη Γαλλία που φτάνει τα 86,7, την Ισπανία που φτάνει τα 97 κιλά και τη Γερμανία που φτάνει τα 88,1 κιλά ανά άτομο.

Πηγή

Image by glidagida from Pixabay

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη