Η εκκίνηση του Brain Chip του Elon Musk ετοιμάζεται να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους


Η εκκίνηση του Brain Chip του Elon Musk ετοιμάζεται να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους.

Ο Έλον Μασκ είναι ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη τσιπ εγκεφάλου που λειτουργούν συνδέοντας ανθρώπινους εγκεφάλους σε υπολογιστές.

Η αμερικανική εταιρεία νευροτεχνολογίας δισεκατομμυριούχων έχει αρχίσει να προσλαμβάνει προσωπικό κλινικών δοκιμών καθώς αναμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών. Ο Μασκ και οι συνεργάτες του ίδρυσαν την εταιρεία το 2016 για να αναπτύξουν τσιπ εγκεφάλου που συνδέουν τους ανθρώπους με τους υπολογιστές.

Υποστηρίζει ότι τα εμφυτεύματα θα επιτρέψουν στους παράλυτους να ελέγχουν συσκευές όπως τα smartphone με τον εγκέφαλό τους.

Η Express αναφέρει: Η Neuralink, η αμερικανική εταιρεία νευροτεχνολογίας που συνιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, έχει αρχίσει να στρατολογεί βασικούς υπαλλήλους για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών για το τσιπ εγκεφάλου για τη σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου σε υπολογιστές.

Σε αυτά περιλαμβάνονται ο διευθυντής κλινικών δοκιμών και ο συντονιστής κλινικών δοκιμών, με αγγελίες εργασίας που αναφέρουν τους «πρώτους συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές» της εταιρείας. Ισχυρίστηκε ότι τα εμφυτεύματα θα επιτρέψουν στους παράλυτους να ελέγχουν συσκευές όπως τα smartphone με τον εγκέφαλό τους. Η εταιρεία του στοχεύει να παρέχει λύσεις για πολλές σωματικές αναπηρίες γεφυρώνοντας σήματα μεταξύ νευρώνων, μόλις ξεκινήσουν οι δοκιμές σε ανθρώπους.

Η εταιρεία έδειξε δημόσια τη δύναμη της τεχνολογίας της τον περασμένο Απρίλιο, όταν δημοσίευσε πλάνα που ισχυριζόταν ότι έδειχνε έναν πίθηκο να παίζει ένα βιντεοπαιχνίδι με το μυαλό του.

Τα τσιπς έχουν δοκιμαστεί στον εγκέφαλο ενός μακάκου πιθήκου και ενός χοίρου. Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου Διευθύνων Σύμβουλος της Wall Street Journal τον περασμένο μήνα, ο κ. Μασκ είπε ότι τα πρώτα ανθρώπινα υποκείμενα θα είναι άτομα με σοβαρούς τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη, όπως τετραπληγικοί. Είπε: «Έχουμε την ευκαιρία με το Neuralink να αποκαταστήσουμε τη λειτουργικότητα ολόκληρου του σώματος σε κάποιον που έχει τραυματισμό νωτιαίου μυελού».

Οι πρόσφατα αναρτημένες αγγελίες για την εταιρεία του αναφέρουν ότι οι νέοι υπάλληλοι «θα συνεργαστούν στενά με μερικούς από τους πιο καινοτόμους γιατρούς και κορυφαίους μηχανικούς, καθώς και με τους πρώτους συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές του Neuralink».

Πηγή

Image by Peace,love,happiness from Pixabay

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη