Τροφές για καλύτερη ψυχική υγεία

Για να ισορροπήσετε την ψυχική σας υγεία, προσθέστε στη διατροφή σας τρόφιμα φυτικής προέλευσης και υγιεινές τροφές που περιέχουν φυσικά προβιοτικές ή αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

1. Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση

Το ξινολάχανο και τα τουρσιά μπορεί να μην είναι βασικές τροφές στη διατροφή σας, αλλά μπορούν να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της ψυχολογίας. Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση μπορεί να βοηθήσουν την ψυχική σας υγεία επειδή μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του μικροβιώματος του εντέρου σας. Υπάρχουν αναδυόμενες ενδείξεις ότι τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση μπορεί να βοηθήσουν στην κατάθλιψη και το άγχος λόγω των επιπτώσεών τους στο μικροβίωμα του εντέρου.

Προσέξτε την περιεκτικότητα σε νάτριο των τροφίμων που έχουν υποστεί ζύμωση εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση.

2. Σκούρα, φυλλώδη πράσινα

Τα λαχανικά είναι μερικές από τις καλύτερες τροφές για τη σωματική σας υγεία και μπορούν να κάνουν θαύματα και στην ψυχική σας υγεία. Τροφοδοτούν το μικροβίωμα του εντέρου σας και παράγουν λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας, τα οποία μπορεί να παίζουν ρόλο στον τρόπο επικοινωνίας του εντέρου και του εγκεφάλου .

Είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ και τα χαμηλά επίπεδα φυλλικού οξέος συνδέονται με την κακή διάθεση.

3. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα


Αυτό το λιπαρό οξύ που βρίσκεται στα ψάρια, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και ορισμένους τύπους ελαίων είναι ένα από τα καλά λίπη. Αλλά το σώμα σας δεν μπορεί να το παράγει , καθιστώντας το απαραίτητο μέρος οποιασδήποτε υγιεινής διατροφής.

4. Κουρκουμάς

Πολλά είδη μπαχαρικών μπορεί να είναι χρήσιμα για τη διάθεση και το άγχος, ειδικά ο κουρκουμάς. Η δραστική ένωση του κουρκουμά, η κουρκουμίνη, έχει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα που μπορεί ακόμη και να βοηθήσουν τον εγκέφαλο και να μειώσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους.

Πηγή

Image by Ryan McGuire from Pixabay

(Οι ανωτέρω πληροφορίες του άρθρου είναι ενημερωτικές και δεν έχουν σκοπό να υποδείξουν θεραπεία, ούτε την πρόθεση να αντικαταστήσουν τυχόν ιατρική συμβουλή ή ιατρική οδηγία. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει υποχρεωτικά να λάβετε την έγκριση του θεράποντα ιατρού σας). 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη