Μία μεγάλη μερίδα επιστημόνων πιστεύει ότι κάποτε η Γη είχε ένα «δίδυμο» πλανήτη στο μέγεθος του Άρη που ονομαζόταν «Θεία» και ήταν 60 μοίρες είτε μπροστά είτε πίσω (όπως το βλέπει κανείς) από τον πλανήτη μας.
Πριν από περίπου 4.533 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, ο πλανήτης «Θεία», έφυγε από την τροχιά του και συγκρούστηκε με τη Γη.
Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του πλανήτη απορροφήθηκε, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι του, συνδυασμένο με υλικά από τον πλανήτη μας, δημιούργησε τη Σελήνη.
Ο λόγος που οι επιστήμονες πιστεύουν κάτι τέτοιο είναι επειδή η Σελήνη είναι ασυνήθιστα μεγάλη για έναν πλανήτη του δικού μας μεγέθους και έχει μεταλλικά ισότοπα παρόμοια με αυτά της Γης.
Ως δίδυμος πλανήτης της Γης αναφέρεται και Η Αφροδίτη.
Γιατί η Αφροδίτη μερικές φορές ονομάζεται δίδυμη της Γης;
Η Αφροδίτη μερικές φορές ονομάζεται δίδυμος της Γης επειδή η Αφροδίτη και η Γη έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος, έχουν περίπου την ίδια μάζα (ζυγίζουν περίπου το ίδιο) και έχουν πολύ παρόμοια σύνθεση (είναι κατασκευασμένες από το ίδιο υλικό). Είναι επίσης γειτονικοί πλανήτες.
Ωστόσο, η Αφροδίτη και η Γη είναι επίσης πολύ διαφορετικές. Η Αφροδίτη έχει μια ατμόσφαιρα που είναι περίπου 100 φορές παχύτερη από αυτή της Γης και έχει επιφανειακές θερμοκρασίες που είναι εξαιρετικά καυτές. Η Αφροδίτη δεν έχει ζωή ή νερό ωκεανούς όπως η Γη. Η Αφροδίτη περιστρέφεται επίσης προς τα πίσω σε σύγκριση με τη Γη και τους άλλους πλανήτες.
Image by Hishametto from Pixabay