Καρνιτίνη και Γονιμότητα


 Δεδομένου ότι ο μιτοχονδριακός μεταβολισμός παρέχει ενέργεια στα κύτταρα  συμπεριλαμβανομένων των αναπαραγωγικών κυττάρων - είναι λογικό ότι η καρνιτίνη θα μπορούσε να αποδειχθεί ευεργετική ως πιθανή θεραπεία για τη υπογονιμότητα.

Οι προκλήσεις γονιμότητας είναι ένα κοινό πρόβλημα που σχετίζεται με τη νόσο του θυρεοειδούς.

Ο υποθυρεοειδισμός έχει συσχετιστεί με αλλοιωμένη λειτουργία ωορρηξίας, υπογονιμότητα (αδυναμία σύλληψης), διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και υψηλότερα ποσοστά αποβολών. Στις γυναίκες, τόσο η L-καρνιτίνη έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη γυναικεία γονιμότητα. Η L-καρνιτίνη έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την παροχή ενέργειας στα κύτταρα .

Στους άνδρες, η L-καρνιτίνη παράγει ενέργεια απαραίτητη για τη βελτίωση της αναπνοής και της κινητικότητας του σπέρματος και μπορεί να βελτιώσει τις αρνητικές επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.

 Πηγή

Image by Pexels from Pixabay

(Οι ανωτέρω πληροφορίες του άρθρου είναι ενημερωτικές και δεν έχουν σκοπό να υποδείξουν θεραπεία, ούτε την πρόθεση να αντικαταστήσουν τυχόν ιατρική συμβουλή ή ιατρική οδηγία. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει υποχρεωτικά να λάβετε την έγκριση του θεράποντα ιατρού σας).

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη