Ατζέντα 2030

Έγινε η πρόσφατη κυβερνητική συνάντηση της G20 στο Μπαλί, η συνάντηση της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ Cop27 στην Αίγυπτο, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Συνήθως, χρησιμοποιούν δυστοπικό γλωσσικό πλαίσιο για να δώσουν την ψευδαίσθηση ότι τα καταφέρνουν όταν στην πραγματικότητα προωθούν μια ατζέντα που θα οδηγήσει σε λιμό και θάνατο για εκατοντάδες εκατομμύρια και όχι δισεκατομμύρια, αν τους επιτραπεί να προχωρήσουν. Οδηγείται από έναν συνασπισμό χρημάτων.
Από το G20 στο Cop27 στο WEF

Στις 13 Νοεμβρίου η G20 – εκπρόσωποι των 20 εθνών με τη μεγαλύτερη επιρροή, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αν και δεν είναι έθνος), της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και πολλών αναπτυσσόμενων χωρών, όπως η Κίνα, η Ινδία, Ινδονησία και Βραζιλία, – συμφώνησαν σε μια τελική δήλωση.

Το πρώτο σημαντικό στοιχείο είναι μια «έκκληση για έναν επιταχυνόμενο μετασχηματισμό προς βιώσιμα και ανθεκτικά συστήματα γεωργίας και τροφίμων και αλυσίδες εφοδιασμού».

Περαιτέρω, «συνεργαζόμενοι για τη βιώσιμη παραγωγή και διανομή τροφίμων , διασφαλίζοντας ότι τα συστήματα τροφίμων συμβάλλουν καλύτερα στην προσαρμογή και τον μετριασμό στην κλιματική αλλαγή , και στην ανάσχεση και αναστροφή της απώλειας βιοποικιλότητας, τη διαφοροποίηση των πηγών τροφίμων…»

Επιπλέον, ζήτησαν «περιεκτικό, προβλέψιμο και αμερόληπτο, βασισμένο σε κανόνες γεωργικό εμπόριο που βασίζεται στους κανόνες του ΠΟΕ».

Επίσης, «Δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών και τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιακής καινοτομίας στη γεωργία και τα συστήματα τροφίμων για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της βιωσιμότητας σε αρμονία με τη φύση …»

Έπειτα, έρχεται η αποκαλυπτική δήλωση: «Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να επιτύχουμε παγκόσμιες καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου/ουδετερότητα άνθρακα έως ή γύρω στα μέσα του αιώνα». [i] (η έμφαση δική μου)

Η «αειφόρος γεωργία» με «καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου» είναι ο οργουελιανός διπλός λόγος. Για έναν ξένο στη γλωσσολογία του ΟΗΕ, οι λέξεις ακούγονται πολύ καλές. Αυτό που στην πραγματικότητα προωθείται είναι η πιο ριζική καταστροφή της γεωργίας και της γεωργίας παγκοσμίως με την ονομασία «βιώσιμη γεωργία».

Μετά τη σύνοδο του G20 του Μπαλί για λίγες μόνο ημέρες πραγματοποιήθηκε η ετήσια σύνοδος κορυφής για το κλίμα για την Πράσινη Ατζέντα COP27 των Ηνωμένων Εθνών στην Αίγυπτο. Εκεί, οι συμμετέχοντες από τις περισσότερες χώρες του ΟΗΕ μαζί με ΜΚΟ όπως η Greenpeace και εκατοντάδες άλλες πράσινες ΜΚΟ συνέταξαν μια δεύτερη πρόσκληση. Η COP27 ξεκίνησε κάτι που αποκαλούν αποκαλυπτικά FAST – τη νέα πρωτοβουλία του ΟΗΕ για τα τρόφιμα και τη γεωργία για τον αειφόρο μετασχηματισμό (FAST). Νηστεία, όπως στο «να απέχω από το φαγητό…»

Σύμφωνα με το Forbes, το FAST θα προωθήσει μια «στροφή προς μια βιώσιμη, ανθεκτική στο κλίμα, υγιεινή διατροφή , θα συμβάλει στη μείωση του κόστους για την υγεία και την κλιματική αλλαγή έως και 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ενώ παράλληλα θα υποστηρίζει την επισιτιστική ασφάλεια ενόψει της κλιματικής αλλαγής». Μιλάμε για μεγάλα νούμερα. 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια από τη μετάβαση σε «βιώσιμες, ανθεκτικές στο κλίμα, υγιεινές δίαιτες» που θα μείωναν το κόστος της κλιματικής αλλαγής κατά 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια. [ii] Τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από όλες αυτές τις λέξεις;
Μεγάλα χρήματα πίσω…

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, μιλώντας στο Reuters κατά τη διάρκεια του COP27, μέσα σε ένα χρόνο ο FAO θα δρομολογήσει ένα σχέδιο «χρυσού προτύπου» για τη μείωση των λεγόμενων αερίων του θερμοκηπίου από τη γεωργία.

Η ώθηση για αυτόν τον πόλεμο στη γεωργία δεν προέρχεται απροσδόκητα από τα μεγάλα χρήματα, η FAIRR Initiative, ένας συνασπισμός διεθνών επενδυτικών διαχειριστών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος επικεντρώνεται στους «υλικούς κινδύνους και ευκαιρίες ESG που προκαλούνται από την εντατική κτηνοτροφική παραγωγή».

Τα μέλη τους περιλαμβάνουν τους παίκτες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό τομέα, όπως BlackRock, JP Morgan Asset Management, Allianz AG της Γερμανίας, Swiss Re, HSBC Bank, Fidelity Investments, Edmond de Rothschild Asset Management, Credit Suisse, Rockefeller Asset Management, UBS Bank και πολλά άλλα τράπεζες και συνταξιοδοτικά ταμεία με συνολικό ενεργητικό υπό διαχείριση 25 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.[iii] Τώρα ανοίγουν τον πόλεμο στη γεωργία όπως και στην ενέργεια. Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΗΕ για τις Πολιτικές Κλιματικής Αλλαγής, Zitouni Ould-Dada είπε κατά τη διάρκεια της COP27 ότι, «Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει δοθεί τόση προσοχή στα τρόφιμα και τη γεωργία. Αυτός ο COP είναι σίγουρα αυτός». [iv]
Η FAIRR ισχυρίζεται, χωρίς απόδειξη, ότι…

«Η παραγωγή τροφίμων αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και είναι η κύρια απειλή για το 86% των ειδών στον κόσμο που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, ενώ η κτηνοτροφία βοοειδών ευθύνεται για τα τρία τέταρτα της απώλειας των τροπικών δασών του Αμαζονίου».

Ο FAO σχεδιάζει να προτείνει δραστική μείωση της παγκόσμιας κτηνοτροφικής παραγωγής, ιδιαίτερα των βοοειδών, για τα οποία η FAIRR ισχυρίζεται ότι είναι υπεύθυνη.

«Σχεδόν το ένα τρίτο των παγκόσμιων εκπομπών μεθανίου που συνδέονται με την ανθρώπινη δραστηριότητα, που απελευθερώνεται με τη μορφή ρεψίματος βοοειδών, κοπριάς και την καλλιέργεια ζωοτροφών».

Για αυτούς, ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσουν το ρέψιμο των αγελάδων και την κοπριά αγελάδων είναι να εξαφανίσουν τα βοοειδή. [vi]
Μη Βιώσιμη Γεωργία…

Το γεγονός ότι ο FAO του ΟΗΕ πρόκειται να εκδώσει έναν οδικό χάρτη για τη δραστική μείωση των λεγόμενων αερίων θερμοκηπίου από την παγκόσμια γεωργία, υπό τον ψευδή ισχυρισμό της «βιώσιμης γεωργίας» που καθοδηγείται από τους μεγαλύτερους διαχειριστές πλούτου στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των BlackRock, JP Morgan, AXA και τέτοια, λέει πολλά για την αληθινή ατζέντα. Αυτά είναι μερικά από τα πιο διεφθαρμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον πλανήτη. Ποτέ δεν βάζουν δεκάρα εκεί που δεν τους είναι εγγυημένα τεράστια κέρδη. Ο πόλεμος κατά της γεωργίας είναι ο επόμενος στόχος τους.

Ο όρος «βιώσιμος» δημιουργήθηκε από τη Malthusian Club της Ρώμης του David Rockefeller. Στην έκθεσή τους το 1974, το Mankind at the Turning Point, η Λέσχη της Ρώμης υποστήριξε:

Τα έθνη δεν μπορούν να είναι αλληλοεξαρτώμενα χωρίς το καθένα από αυτά να παραιτηθεί από κάποια ή τουλάχιστον να αναγνωρίσει τα όρια στη δική του ανεξαρτησία. Τώρα είναι η ώρα να καταρτίσουμε ένα γενικό σχέδιο για οργανική βιώσιμη ανάπτυξη και παγκόσμια ανάπτυξη με βάση την παγκόσμια κατανομή όλων των πεπερασμένων πόρων και ένα νέο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. [vii] (η υπογράμμιση δική μου)

Αυτή ήταν η πρώιμη διατύπωση της Ατζέντας 21 του ΟΗΕ, της Ατζέντας 2030 και της Μεγάλης Επαναφοράς του Νταβός του 2020. Το 2015 τα κράτη μέλη του ΟΗΕ υιοθέτησαν αυτό που ονομάζονται Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης ή ΣΒΑ: 17 Στόχοι για τον Μετασχηματισμό του Κόσμου μας​. Στόχος 2 είναι «Τερματισμός της πείνας, επίτευξη επισιτιστικής ασφάλειας και βελτιωμένης διατροφής και προώθηση της βιώσιμης γεωργίας».

Αλλά αν διαβάσουμε λεπτομερώς τις προτάσεις των COP27, G20 και Davos WEF του Klaus Schwab, θα βρούμε τι εννοούν αυτές οι ωραίες λέξεις. Τώρα κατακλυζόμαστε από ισχυρισμούς, μη επαληθευμένους, από πολυάριθμα μοντέλα δεξαμενών σκέψης που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση και από ιδιώτες ότι τα γεωργικά μας συστήματα είναι η κύρια αιτία, ναι, της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Όχι μόνο CO2 αλλά και μεθάνιο και άζωτο. Ωστόσο, ολόκληρο το παγκόσμιο επιχείρημα για τα αέρια του θερμοκηπίου ότι ο πλανήτης μας βρίσκεται στο χείλος της μη αναστρέψιμης καταστροφής, εάν δεν αλλάξουμε ριζικά τις εκπομπές μας έως το 2030, είναι ανεξέλεγκτη ανοησία από αδιαφανή μοντέλα υπολογιστών. Με βάση αυτά τα μοντέλα, η IPCC του ΟΗΕ επιμένει ότι εάν δεν σταματήσουμε μια παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1,5 C πάνω από το επίπεδο του 1850, μέχρι το 2050 ο κόσμος θα έχει ουσιαστικά τέλος.
Ο πόλεμος μόλις αρχίζει…

Ο ΟΗΕ και το WEF του Νταβός συνεργάστηκαν το 2019 για να προωθήσουν από κοινού την SDG UN Agenda 2030. Στον ιστότοπο του WEF αυτό είναι ανοιχτά παραδεκτό ότι σημαίνει την απαλλαγή από πηγές πρωτεΐνης κρέατος, την προώθηση μη αποδεδειγμένων πλαστών κρέατος, την υποστήριξη εναλλακτικών πρωτεϊνών όπως τα αλατισμένα μυρμήγκια ή αλεσμένα γρύλους ή σκουλήκια για να αντικαταστήσουν το κοτόπουλο ή το μοσχάρι ή το αρνί. Στο COP27, η συζήτηση αφορούσε «διατροφές που μπορούν να παραμείνουν εντός πλανητικών ορίων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της κατανάλωσης κρέατος, της ανάπτυξης εναλλακτικών λύσεων και της ώθησης της στροφής προς περισσότερα γηγενή φυτά, καλλιέργειες και δημητριακά ( μειώνοντας έτσι την τρέχουσα εξάρτηση από το σιτάρι, τον καλαμπόκι, το ρύζι, τις πατάτες) .» [viii]

Το WEF προωθεί μια στροφή από τις δίαιτες πρωτεϊνών κρέατος σε vegan, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν πιο «βιώσιμη». Προωθούν επίσης εναλλακτικές λύσεις εργαστηριακού κρέατος εργαστηρίου ή φυτικής προέλευσης, όπως τα Impossible Burgers που χρηματοδοτούνται από τον Bill Gates, των οποίων οι δοκιμές του FDA δείχνουν ότι είναι πιθανό καρκινογόνο καθώς παράγεται με ΓΤΟ σόγια και άλλα προϊόντα κορεσμένα με glyphosate. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Air Protein, μιας άλλης εταιρείας πλαστών κρέατος, η Lisa Lyons, είναι ειδική σύμβουλος του WEF. Το WEF προωθεί επίσης εναλλακτικές πρωτεΐνες εντόμων αντί του κρέατος. Σημειώστε επίσης ότι ο Al Gore είναι διαχειριστής του WEF.

Ο πόλεμος κατά της εκτροφής ζώων για το κρέας γίνεται πολύ σοβαρός. Η κυβέρνηση της Ολλανδίας της οποίας ο πρωθυπουργός Mark Rutte, πρώην της Unilever, είναι Συνεργάτης της Ατζέντας του WEF, δημιούργησε μια ειδική Υπουργό Περιβάλλοντος και Αζώτου, την Christianne van der Wal. Χρησιμοποιώντας μια μη επικαλούμενη και ξεπερασμένη κατευθυντήρια γραμμή προστασίας της φύσης της ΕΕ Natura 2000 που φέρεται να έχει σχεδιαστεί για να «προστατεύει τα βρύα και το τριφύλλι» και βασισμένη σε δόλια δεδομένα δοκιμών, η κυβέρνηση μόλις ανακοίνωσε ότι θα κλείσει αναγκαστικά 2.500 εκτροφεία βοοειδών σε όλη την Ολλανδία. Στόχος τους είναι να αναγκάσουν πλήρως το 30% των εκμεταλλεύσεων βοοειδών να κλείσουν ή να αντιμετωπίσουν απαλλοτριώσεις.

Στη Γερμανία, η Γερμανική Ένωση Βιομηχανίας Κρέατος (VDF), λέει ότι μέσα στους επόμενους τέσσερις έως έξι μήνες η Γερμανία θα αντιμετωπίσει έλλειψη κρέατος και οι τιμές θα εκτοξευθούν στα ύψη. Ο Hubert Kelliger, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VDF είπε: «Σε τέσσερις, πέντε, έξι μήνες θα έχουμε κενά στα ράφια». Το χοιρινό αναμένεται να αντιμετωπίσει τις χειρότερες ελλείψεις. Τα προβλήματα στην προμήθεια κρέατος οφείλονται στην επιμονή του Βερολίνου στη μείωση του αριθμού των ζώων κατά 50% για τη μείωση των εκπομπών υπερθέρμανσης του πλανήτη. Στον Καναδά, η κυβέρνηση Trudeau, ένα άλλο προϊόν του Davos WEF, σύμφωνα με την Financial Post της 27ης Ιουλίου, σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές από τα λιπάσματα κατά 30% έως το 2030 ως μέρος ενός σχεδίου για να φτάσει στο καθαρό μηδέν τις επόμενες τρεις δεκαετίες . Αλλά οι καλλιεργητές λένε ότι για να το επιτύχουν αυτό, ίσως χρειαστεί να συρρικνώσουν σημαντικά την παραγωγή σιτηρών.

Όταν ο αυταρχικός Πρόεδρος της Σρι Λάνκα απαγόρευσε κάθε εισαγωγή αζωτούχων λιπασμάτων τον Απρίλιο του 2021 σε μια βάναυση προσπάθεια να επιστρέψει στο παρελθόν της «βιώσιμης» γεωργίας, οι σοδειές κατέρρευσαν σε επτά μήνες και η πείνα και η καταστροφή των αγροτών και οι μαζικές διαδηλώσεις τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει τη χώρα . Διέταξε ότι ολόκληρη η χώρα θα στραφεί αμέσως στη βιολογική γεωργία, αλλά δεν παρείχε στους αγρότες τέτοια εκπαίδευση.

Συνδυάστε όλα αυτά με την καταστροφική πολιτική απόφαση της ΕΕ να απαγορεύσει το ρωσικό φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή λιπασμάτων με βάση το άζωτο, αναγκάζοντας το κλείσιμο των εργοστασίων λιπασμάτων σε ολόκληρη την ΕΕ, που θα προκαλέσει παγκόσμια μείωση των αποδόσεων των καλλιεργειών, καθώς και το ψεύτικο κύμα της γρίπης των πτηνών. διατάζει ψευδώς τους αγρότες σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την ΕΕ να σκοτώσουν δεκάδες εκατομμύρια κοτόπουλα και γαλοπούλες για να αναφέρει μόνο μερικές ακόμη περιπτώσεις, και γίνεται σαφές ότι ο κόσμος μας αντιμετωπίζει μια επισιτιστική κρίση που δεν έχει προηγούμενο. Όλα για την κλιματική αλλαγή;

Ο F. William Engdahl είναι σύμβουλος στρατηγικών κινδύνων και λέκτορας, έχει πτυχίο στην πολιτική από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον και είναι συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για το πετρέλαιο και τη γεωπολιτική. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (CRG).

Πηγές: https://www.globalresearch.ca/,  https://www.sahiel.gr/atzenta-toy-oie-2030/

Image by Tumisu from Pixabay

Η συντακτική ομάδα του ramnousia.eu δημοσιεύει και αναδημοσιεύει άρθρα σαν πληροφορία για προβληματισμό και αναζήτηση χωρίς να παίρνει θέση. 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη