Ο Μινωικός πολιτισμός καταρρίπτει την Ινδοευρωπαϊκή και Αφρικανική θεωρία

 

Ο Γεώργιος Σταματογιαννόπουλος ήταν καθηγητής Γενετικής και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ των ΗΠΑ και Διευθυντής του Κέντρου Μοριακής Ιατρικής Markey. Αναγνωριζόταν διεθνώς ως ένας κορυφαίος επιστήμονας στο πεδίο της μοριακής γενετικής του ανθρώπου με περισσότερες από 400 μελέτες, ήταν μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Μπορεί το βιβλίο του να μην ολοκληρώθηκε, όμως με ένα άρθρο του στην επιθεώρηση «Nature», μπόρεσε να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια της καταγωγής των Ελλήνων. Το άρθρο καταδείκνυε τη στενή σχέση Μινωιτών και Μυκηναίων μεταξύ τους, αλλά και με τους σύγχρονους Έλληνες.

Χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Science» (το αμερικανικό αντίπαλον δέος του «Nature») σχετικά με τη δουλειά του Σταματογιαννόπουλου: «Οι Ελληνες όντως διαθέτουν σχεδόν μυθική καταγωγή, αποκαλύπτει το αρχαίο DNA» (The Greeks really do have near-mythical origins, ancient DNA reveals).

Δεν ξέρω πόσο μυθική είναι η καταγωγή καθενός από εμάς, αλλά το βέβαιο είναι ότι ο Γεώργιος Σταματογιαννόπουλος υπήρξε ένας άνθρωπος μυθικών διαστάσεων και άφησε έργα τα οποία θα φωτίζουν τις επόμενες γενιές.

Συλλέχθηκαν από αρχαίους μυκηναϊκούς σκελετούς dna, που βρέθηκαν σε σπήλαιο,και κατέληξαν ότι έχουν σχέση με νεολιθικούς πολιτισμούς της Ευρώπης και ειδικά ακόμη περισσότερο με τους νεολιθικούς πληθυσμούς της ηπειρωτικής Ελλάδος. Αυτό είναι αυτονόητο αφού τα ελληνικά φύλα δεν βρίσκονταν μόνο στην σημερινή Ελλάδα καθώς ανέκαθεν βρίσκονταν σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου και γενικά της νότιας Ευρώπης.

Αναφέρεται μετά απο ευρήματα και έρευνα ότι οι Μινωίτες έχουν σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα και τα Ελληνικά φύλα από άποψη γενετικής. Απορρίπτεται η σχέση τους με αφρικάνικα φύλα καθώς με τα λεγόμενα περί Ινδοευρωπαϊκής προέλευσης.

Σε 13 λεπτά ομιλεί για την έρευνα. Ακολουθεί βίντεο στην πηγή.

Πηγή

Image by bigfoot from Pixabay

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη