Οι σχέσεις της οικογένειας Καϊλή με Γεωργιάδη και ΝΔ

Μετά την είσοδο της βελγικής αστυνομίας στο σπίτι της Εύας Καϊλή αρκετοί σχολίασαν ότι η αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου βρισκόταν σε τροχιά προσέγγισης με τη Νέα Δημοκρατία. Η ίδια άλλωστε είχε επιχειρήσει να υποβαθμίσει τις έρευνες για τις υποκλοπές στην Ελλάδα, γεγονός για το οποίο αρκετοί υποστήριζαν ότι θα ανταμειβόταν από το περιβάλλον Μητσοτάκη.

Οι σχέσεις όμως με τη Νέα Δημοκρατία φαίνεται να πηγαίνουν πολύ πιο πίσω και αφορούν και τον πατέρα της Αλέξανδρο Καϊλή, ο οποίος σύμφωνα με την βελγική «L’Echo», βρίσκεται επίσης στα χέρια των αρχών. Ας θυμηθούμε τι Έγραφε το Βήμα το 2014 σε κείμενο με τίτλο «Ο Αδωνις και η Εύα (πάλι)»:

«Και μιας περί Αδ. Γεωργιάδη ο λόγος, σας έχω νέα σπουδαία. Με απόφασή του διόρισε τον κ. Αλέξανδρο Καϊλή πρόεδρο του ΔΣ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Ποιος είναι πάλι αυτός; Προφανώς θα διερωτάσθε. Είναι ο πατέρας της κυρίας Εύας Καϊλή, υποψηφίας ευρωβουλευτού με την Ελιά, η οποία είχε και αυτή διοριστεί σε κρατική θέση, πάλι από τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη. Τελικά, με τη φόρα που έχουν πάρει ορισμένοι και λόγω της προεκλογικής περιόδου, καθόλου δεν αποκλείω να διοριστεί κάπου και η αδελφή της Εύας Καϊλή (ονόματι Μανταλένα) σε κάποιο νοσοκομείο, πιθανότατα και καμιά φίλη της Καϊλή.
nnn».

Το ενδιαφέρον με το διορισμό του Αλέξανδρου Καϊλή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι ότι δεν είχε την παραμικρή σχέση με το χώρο της υγείας αφού ο άνθρωπος είχε σπουδάσει μηχανολόγος.

Παρεμπιπτόντως από την ηλικία του πατέρα της Καϊλή αρκετοί είχαν καταφέρει να υπολογίσουν ότι η ίδια έλεγε ψέματα για τον παππού της που τον «σκότωσαν οι κομμουνιστές».


Η στήριξη από τη ΝΔ στο πρόσωπο της Εύας Καϊλή ήταν διαρκής για χρόνια, τουλάχιστον για όσο διάστημα η ίδια λειτουργούσε και σαν «πέμπτη φάλαγγα» απέναντι σε κάθε κίνηση του Ανδρουλάκη. Όπως ανέφερε τον Φεβρουάριο του 2022, το Πρώτο Θέμα « Ο πρωθυπουργός έδωσε μάχη για την εκλογή της στη θέση της αντιπροέδρου, καθώς μίλησε ο ίδιος με στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (…) Πληροφορίες λένε ότι ακόμα και ευρωβουλευτές της Ν.Δ., όπως ο έμπειρος σε εκλογικές διαδικασίες Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έβαλαν πλάτη, ώστε να διασφαλιστεί η πανηγυρική εκλογή της κυρίας Καϊλή», σημείωνε ακόμη το δημοσίευμα».

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη