Η ανατριχιαστική ιστορία του βράχου του Devil's Pulpit και του «κόκκινου αίματος»

Η ανατριχιαστική ιστορία του βράχου του Devil's Pulpit και του «κόκκινου αίματος» του ποταμού που εμφανίστηκε στο Outlander

Βαθιά μέσα σε ένα φαράγγι μεταξύ Γλασκώβης και Λοχ Λόμοντ υπάρχει ένα ποτάμι που φαίνεται σαν το αίμα και ένας μυστηριώδης σχηματισμός βράχου που ορισμένοι ντόπιοι πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο τον Διάβολο.

Οι θαυμαστές του Outlander θα το αναγνωρίσουν ως την άνοιξη του St Ninian (ή του Liar). Ένα από τα πιο μυστηριώδη και ανησυχητικά φυσικά αξιοθέατα της Σκωτίας βρίσκεται ανάμεσα στη Γλασκώβη και τη λίμνη Λοχ Λόμοντ και η φήμη του είναι εξίσου απαίσια με το όνομά του.

Ο άμβωνας του διαβόλου, ένας ασυνήθιστος βράχος στο απότομο Finnich Glen, μπορεί να προσεγγιστεί μόνο με πεζοπορία στο ολισθηρό φαράγγι - που συχνά αποκαλείται The Devil's Steps - και δεν συνιστάται για μεμονωμένους ή απροετοίμαστους εξερευνητές λόγω της κατάρρευσης του με τα χρόνια.

Όταν φτάσετε θα εκπλαγείτε βλέποντας ότι το ποτάμι κυλάει κόκκινο. Αν και αυτό οφείλεται στον ψαμμίτη κάτω από το νερό, σύμφωνα με την Daily Record, σίγουρα δίνει στο φαράγγι μια δυσοίωνη αύρα. Ενώ το ποτάμι από μόνο του είναι αρκετά εντυπωσιακό, ο άμβωνας του διαβόλου είναι το κύριο αξιοθέατο. Ο σχηματισμός βράχου σε σχήμα μανιταριού ξεφεύγει από την επιφάνεια του ποταμού, επομένως η καλύτερη στιγμή για να τον δείτε είναι όταν το νερό είναι χαμηλό. 

Η καλυμμένη με βρύα πέτρα ονομάστηκε λόγω της εμφάνισής της με άμβωνα: μια υπερυψωμένη βάση που χρησιμοποιούσαν οι ιεροκήρυκες σε μια χριστιανική εκκλησία. Εν τω μεταξύ, η προέλευση της λέξης «διάβολος» στο όνομά του είναι πολύ πιο τρομακτική.

Υπάρχουν πολλοί θρύλοι γύρω από αυτόν τον σχηματισμό. Ίσως η πιο γνωστή ιστορία είναι ότι ο ίδιος ο Διάβολος θα εμφανιζόταν δίπλα στον βράχο και θα απευθυνόταν στους υπηρέτες του καθώς το κόκκινο-κόκκινο νερό κυλούσε γύρω από τα πόδια του. Εν τω μεταξύ, άλλοι ντόπιοι πιστεύουν ότι οι μάγισσες μαζεύονταν γύρω από τον βράχο για να κάνουν τα ξόρκια τους. Μερικοί λένε επίσης ότι οι Δρυίδες θα έκαναν μυστηριώδεις συναντήσεις κάτω στο απομονωμένο φαράγγι. Μεταξύ του φωτεινού κόκκινου ποταμού και του μεγάλου ασυνήθιστου βράχου, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί οι άνθρωποι σε περασμένες εποχές πίστευαν ότι είχε μυστικιστικές ιδιότητες.

Αυτός είναι επίσης ο λόγος που έχει γίνει ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο για όσους δεν τους ενοχλούν οι απαίσιες ιστορίες. Αν είστε λάτρης του Outlander, ίσως γνωρίζετε τον άμβωνα του διαβόλου με άλλο όνομα: St Ninian’s Spring ή Liar’s Spring. Εμφανίστηκε στο επεισόδιο έκτο της πρώτης σεζόν, στην οποία ο Dougal ζήτησε από την Claire να πιει το νερό για να αποδείξει ότι του έλεγε την αλήθεια ότι δεν ήταν κατάσκοπος.

By Alexander SmailTourism Writer
Tasha HallTrainee Reporter

https://www.scottishdailyexpress.co.uk

Photo www.scottishdailyexpress.co.uk

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη