Χρώματα και τσάκρα. Γνωρίζετε τη δύναμή τους;

Τα χρώματα είναι ακτινοβολίες που ανάλογα με τη συχνότητά τους προκαλούν ποικίλους ερεθισμούς στο οπτικό νευρικό σύστημα του ανθρώπου και επηρεάζουν την ψυχολογία του.

Το φυσικό φως αποτελείται από ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, και το φάσμα που είναι ορατό σε εμάς δεν είναι άλλο από το λεγόμενο ουράνιο τόξο.

Τα χρώματα του ουράνιου τόξου είναι και τα χρώματα των τσάκρα (των ενεργειακών κέντρων του σώματος τα οποία επηρεάζουν άμεσα την υγεία των οργάνων με τα οποία σχετίζονται), και αποτελούν το φωτεινό μας ενεργειακό πεδίο. Το φωτεινό μας ενεργειακό πεδίο περιέχει ένα αρχείο με το σύνολο των προσωπικών μας αναμνήσεων οι οποίες αποθηκεύονται με πλήρες χρώμα και ένταση συναισθημάτων.

Με άλλα λόγια, τα τσάκρα συνδέονται με το νου και το σώμα μας και μας επιτρέπουν να δούμε το σώμα μας σαν χάρτη συνειδητότητας.

Βάσει αυτής της θεωρίας το κόκκινο είναι το βασικό τσάκρα και σχετίζεται με το αίσθημα επιβίωσης και τη βάση της σπονδυλικής στήλης (ουρά). Το λουλακί είναι το τσάκρα που συμβολίζει τη διαίσθηση, τη φαντασία και τη διόραση και ονομάστηκε και «τρίτο μάτι» αφού σχετίζεται με την όραση.

Η δύναμη των χρωμάτων είναι μεγάλη αφού μπορούν να επηρεάσουν την ψυχική μας διάθεση και πολλές φορές να έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες. Βασιζόμενοι στα 7 τσάκρα σας παραθέτουμε μια μικρή λίστα στην οποία μπορείτε να βρείτε σε ποιες ασθένειες βοηθούν τα 7 βασικά χρώματα καθώς και ποιο κομμάτι του εαυτού σας, σας βοηθούν να αναδείξετε.

Κόκκινο: βοηθά στη θεραπεία των διαταραχών του αίματος και συνδέεται με τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητα.
Πορτοκαλί: βοηθά στην θεραπεία διαταραχών που σχετίζονται με τους πνεύμονες και τα νεφρά ενώ παράλληλα παροτρύνει τη διαφορετικότητα, την αλλαγή, και την κίνηση.
Κίτρινο: βοηθά στην θεραπεία διαταραχών που σχετίζονται με το στομάχι και το συκώτι και αναδεικνύει τον νου και τη διάνοια.
Πράσινο: βοηθά στην θεραπεία διαταραχών που σχετίζονται με την καρδιά και την υπέρταση και αναδεικνύει την ανιδιοτελή αγάπη.
Μπλε: βοηθά στην θεραπεία διαταραχών που σχετίζονται με τoν θυρεοειδή και τον λάρυγγα και αναδεικνύει την προσωπική έκφραση.
Λουλακί: βοηθά στην θεραπεία διαταραχών που σχετίζονται με την επίφυση και αναδεικνύει τις διαισθητικές μας ικανότητες.
Μωβ (ή λευκό): βοηθά στην θεραπεία διαταραχών που σχετίζονται με την υπόφυση και τις διανοητικές ικανότητες και αναδεικνύει την σκέψη και την πνευματικότητα.

Πηγή

Photo by Christian Walker from Unsplash.com

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη