Οι Βεντούζες και τα ευεργετικά τους οφέλη


Υπάρχει η διάθεση να παρουσιάσουμε φυσικούς τρόπους και γενικά εναλλακτικούς μεθόδους, που είτε από βιωματική εμπειρία είτε από αναζήτηση και έρευνα, θέλουμε να αποκτήσουμε και να μοιραστούμε γνώση για μια καλύτερη ζωή.

Οι βεντούζες είναι μια πανάρχαια μέθοδος. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σήμερα, συμπληρωματική μέθοδος όπου δεν υπάρχει επιστημονική στήριξη στον δυτικό κόσμο. Παρόλα αυτά έρευνες αναφέρουν ότι “Η αποτελεσματικότητα στις βεντούζες έχει εφαρμοστεί μόνο ως θεραπεία για τον πόνο και ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, παραμένουν αμφιβολίες για αυτό”.

Εδώ όμως θα αναφέρουμε τα ευεργετικά της οφέλη που έχουν αναφερθεί από όσους χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο γιατί μόνο καλό έχουν δει και την μεταλαμπαδεύουν από γενιά σε γενιά. Οι εναλλακτικοί, ολιστικοί που παρέχουν τις υπηρεσίες τους συμπληρωματικά, όπως μασέρ, ρεφλεξολόγοι, βελονιστές, χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο με πολύ καλά αποτελέσματα.

Όπως:

-Γρήγορη ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους,

-Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος ,

-Ξεμπλοκάρεται η ροή της ενέργειας,

-Ενεργοποιείται το λεμφικό σύστημα,

-Ανακουφίζουν από μουδιάσματα στα άκρα,

-Βοηθούν ώστε να μειωθεί ο εμμηνορροϊκός πόνος,

-Ενισχύουν και διεγείρουν το ανοσοποιητικό,

-να βγει από το σώμα το κρυολόγημα στην επιφάνεια,

-βοηθούν στην πεπτική και εντερική λειτουργία,

-με την κινητικότητα των εντέρων που προκαλούν βελτιώνεται η κίνηση των κοπράνων και τα φουσκώματα περιορίζονται,

-επιτυγχάνεται η διαδικασία της αποτοξίνωσης στον οργανισμό,

-Μειώνεται γενικά το οίδημα και ο πόνος,

είναι από τις πιο παλιές και δοκιμασμένες τεχνικές για την αντιμετώπιση και υποστήριξη καταστάσεων όπως η κοινή γρίπη, το κρυολόγημα, το άσθμα και η βρογχίτιδα.

Προσοχή αντενδείκνυται:

αν υπάρχει υψηλός πυρετός, 

δερματικά προβλήματα, 

έντονες κράμπες, 

στους μαστούς, 

στην περιοχή της κοιλιάς και της μέσης κατά την περίοδο εγκυμοσύνης,

στην περιοχή της καρδιάς,


Αν δεν έχετε ακούσει για τις βεντούζες, γίνονται με τον ακόλουθο τρόπο: τοποθετούνται ποτήρια στο δέρμα δημιουργώντας ένα κενό αέρος στο εσωτερικό τους. Αυτό το κενό αέρος, αντισταθμίζεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας με το να ανασηκώνει το δέρμα προς τα πάνω. Η βεντούζα μένει στο δέρμα συνήθως για 3 λεπτά το πολύ.

Τα σημάδια που αφήνουν οι βεντούζες στο δέρμα είναι κόκκινα και έχουν το τέλειο σχήμα του ποτηριού με το οποίου γίνονται.

Αν δεν γνωρίζετε και δεν έχετε εκπαιδευτεί, θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνο. 

Υπάρχουν επαγγελματίες που έχουν εκπαιδευτεί στην ορθή χρήση τους, ώστε να απολαύσετε με ασφάλεια την διαδικασία.

Επιμέλεια άρθρου: Χρήστος Πέγιος

(Οι ανωτέρω πληροφορίες του άρθρου είναι ενημερωτικές και δεν έχουν σκοπό να υποδείξουν θεραπεία, ούτε την πρόθεση να αντικαταστήσουν τυχόν ιατρική συμβουλή ή ιατρική οδηγία. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει υποχρεωτικά να λάβετε την έγκριση του θεράποντα ιατρού σας).

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη