"Βαγγέλης Παπαθανασίου: Μουσικό Αφιέρωμα από τον Zorzes Katris"

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης για τον πρόσφατα εκλιπόντα συνθέτη παγκόσμιας εμβέλειας, Βαγγέλη Παπαθανασίου, με ένα μουσικό αφιέρωμα που φέρει την υπογραφή του Ζορζ Κατρίς.

O Βαγγέλης Παπαθανασίου, δημιούργησε κορυφαία έργα, που τιμήθηκαν όσο ζούσε και οι συνθέσεις του θα εξακολουθήσουν να εμπνέουν τις επόμενες γενιές ακροατών και καλλιτεχνών. Χαρακτηριστικά του έργα, πηγές έμπνευσης, από κινηματογραφικές ταινίες, ως διαστημικές αποστολές της ΝΑΣΑ και από αθλητικά γεγονότα, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2002, ως ντοκιμαντέρ για τον ωκεανογράφο Ζακ Κουστό, τις εξεγέρσεις στο Παρίσι του 1968 και την άγρια φύση, κι ακόμα το τηλεοπτικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ, για το οποίο έχει γράψει ο ίδιος το μουσικό σήμα.

Ο Ζορζ Κατρίς, διακεκριμένος συνθέτης συμφωνικής μουσικής, για τον κινηματογράφο και το θέατρο, μας παρουσιάζει τον μουσικό κόσμο του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Θα παρουσιάσει έργα από πασίγνωστες ταινίες όπως τα Chariots of Fire, Conquest of Paradise, Blade Runner, Alexander, Bounty.

Συναυλία Live: 26 Νοεμβρίου 2022 στις 21:00 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Προπώληση:
•Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00, τηλ. 2813409247).
• ticketservices.gr
• ΠΣΚΗ, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη