Θετικές επιβεβαιώσεις, νοητική θεραπευτική και η δύναμη της θέλησης

Οι θετικές επιβεβαιώσεις υγείας ειναι σημαντικές ενώπιον της ασθένειας. Η θετικότητα πρέπει να εδραιωθεί πρώτα μέσα στον νου, πριν μπορέσουν να μεταβιβαστούν και να εντυπωθούν στα κύτταρα.

Αν επικρατεί ανησυχία και σύγχυση στον νου, αυτή η κατάσταση μεταβιβάζεται τηλεγραφικά μέσα από τις νευρικές γραμμές και ίνες σε κάθε κύτταρο του σώματος, ως αποτέλεσμα αυτοί οι μικροί εργάτες κατακλύζονται από πανικό και καθίστανται ανίκανοι να εκτελέσουν σωστά τα πολύπλευρα καθήκοντά τους.

Οι ζωτικές διαδικασίες του ανθρώπινου οργανισμού: η πέψη, η αφομοίωση, η αποβολή, η αναπνοή, η κυκλοφορία του αίματος και τα λοιπά, διεξάγονται χωρίς την βούληση μας είτε είμαστε σε εγρήγορση είτε κοιμόμαστε. Αυτές οι ακούσιες δραστηριότητες ορίζονται  από το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, ενώ οι εκούσιες λειτουργίες του σώματος ελέγχονται από το κινητήριο νευρικό σύστημα. Αυτή η διαίρεση δεν είναι απόλυτη καθώς αυτά τα δύο τμήματα συχνά αλληλοεπηρεάζονται. 

Εδώ εντοπίζονται τα αληθινά πλαίσια της νοητικής θεραπευτικής. Μπορούμε να μάθουμε να εξουσιάζουμε και να ρυθμίζουμε τις ζωτικές δραστηριότητες και τα ζωτικά ρεύματα στα σώματά μας, έτσι ώστε να επιτελούν το έργο μας με νοημοσύνη και ηρεμία, ακόμη και κάτω από την πίεση της ασθένειας ή του κινδύνου.

Μπορούμε με την δύναμη της θέλησης να κατευθύνουμε τα ζωτικά ρεύματα σε εκείνα τα τμήματα και τα όργανα που τα χρειάζονται περισσότερο και μπορούμε να ανακουφίζουμε τις περιοχές που παρουσιάζουν συμφόρηση, εξισορροπώντας την κυκλοφορία, τραβώντας από εκεί το περίσσιο αίμα και τα νευρικά ρεύματα και διανέμοντας τα ζωτικά υγρά σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του σώματος.

Πρέπει να προσέχουμε ωστόσο, να χρησιμοποιούμε τις υψηλότερες δυνάμεις μας σε συμφωνία με τις προθέσεις της Φύσης, δηλαδή δεν πρέπει να πασχίζουμε να καταστείλουμε τις εξαγνιστικές και θεραπευτικές προσπάθειες της Φύσης. Αυτό είναι δυνατόν να συμβεί τόσο με την δύναμη της θέλησης όσο και με τα φάρμακα.

Νοητικά και συναισθηματικά, καθώς και σωματικά, πρέπει να εργαζόμαστε μαζί με την Φύση, όχι εναντίον της. Όταν κατανοούμε τους θεμελιώδης νόμους της ασθένειας και της θεραπείας, δεν μπορούμε πλέον να ενεργήσουμε διαφορετικά.

 Βιβλιογραφία: Η Φιλοσοφία και η Πρακτική της Φυσικής Θεραπευτικής, Henry Lindlahr, M.D, Εκδόσεις Μεταμόρφωση.

Επιμέλεια Άρθρου: Χ.Π για το ramnousia.eu

 Image by Elena We from Pixabay

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη