Η γλώσσα του Σύμπαντος - Ο πλανήτης των Ελλήνων


Όσο και να μην θέλουν κάποιοι να το παραδεχτούν, η ελληνική γλώσσα υπάρχει από άκρη σε άκρη και από πιθαμή προς πιθαμή. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν η διεθνιστική και πολυπολιτισμική κουλτούρα μέσα στα βάθη των αιώνων. Αυτό που θέλουν να πετύχουν σήμερα έχει ήδη προηγηθεί και ομιλεί μέσα από την γλώσσα άλλων λαών. Η ελληνική γλώσσα είναι ''μαθηματική και συμπαντική''.

Deutschland από το όνομα του ΔΙΑ + ΛΑΣ (πέτρα) = η Χώρα του Δία Deutschland < deutsch (γερμανικός) + Land (χώρα). Deus land

British από το Βρυτός = παρθένος. Ο Πυθέας αναφέρεται στα νησιά ως «Πρεττανικές Νήσοι», Πυθέας (380 -310 πΧ) «Περί Ωκεανού».

Ιταλία από το εις άλω, Ἰταλία < Στην ελληνική μυθολογία ο Ιταλός ήταν ήρωας που έδωσε το όνομά του στην Ιταλία (ο «επώνυμος ήρωας» της Ιταλίας). Η χώρα μέχρι τότε ονομαζόταν Αυσονία από τον Αύσονα. Σχετικά με την καταγωγή του υπάρχουν αρκετές παραδόσεις. Κατά μία εκδοχή ήταν βασιλιάς του Βρουττίου καταγόμενος από την Οινωτρία. Ο Ιταλός έδωσε νόμους στους υπηκόους του και εκπολίτισε τον λαό του. Σύμφωνα με άλλες παραδόσεις, ο βασιλιάς Ιταλός καταγόταν από τη Σικελία (άποψη που ανάφέρει ο Θουκυδίδης, 6.2.4), τη Λιγουρία ή την Κέρκυρα. Λεγόταν ότι ήταν εγγονός του Μίνωα ως γιος της κόρης του Σατυρίας. Είναι προφανές ότι υπάρχει μεγάλη σύγχυση των μύθων που σχετίζονται με τον Ιταλό. Κάποιες παραδόσεις τον συγχέουν με την Κίρκη και τον Οδυσσέα. Πιθανώς ήταν γιος της Πηνελόπης και του Τηλεγόνου.

Ισπανία,Espana από το Ες Πάνα = Θεός των δασών.

Αίγυπτος από το Ύπτιος του Αιγαίου, Αἴγυπτος < μυκηναϊκή ai-ku-pi-ti-jo < αρχαία αιγυπτιακή Hwt-ka-Ptah, ύπτια της Αιγηίδος δηλαδή Αιγ-υπτ-ος.

Η Αιγηίδα ήταν η ενιαία ξηρά, που κάλυπτε το Αιγαίο πέλαγος και μεγάλο μέρος της τωρινής ηπειρωτικής Ελλάδας, περίπου πριν 2.000.000 χρόνια. Ουσιαστικά, περιλάμβανε σε πολλά σημεία τμήματα εδάφους ολόκληρης της σημερινής Ελλάδας, μαζί με τμήματα του Αιγαίου, που τότε ήταν στην πλειονότητά του ξηρά, και τη δυτική Μικρά Ασία, αλλά σε ενδιάμεσα σημεία της Αιγηίδας υπήρχαν διαμορφωμένα και διάφορα θαλάσσια μέρη ή λίμνες.

Ινδία απο το ΙΝ (μονάκριβος γιος του ΔΙΑ) + ΔΙΑ = ΙΝ-ΔΙΑ, Ινδία < αρχαία ελληνική Ἰνδός + -ία < περσική هندو (Hindū: Ινδός) < αρχαία περσική (hindu: Ινδία) < σανσκριτική सिन्धु (síndhu: ποταμός,  = ο Ινδός ποταμός). Βλέπετε ότι και από τις γλώσσες άλλων λαών ξεχωρίζει το ιν, ινις - δια, ντου, ντιου. Μην ξεχάσουμε βέβαια εδώ την Ινδονησία από το Ινδία που εξηγήσαμε και το νήσος και Πολυνησία από τα αρχαία ελληνικά: πολύς και νῆσος. Συμπεραίνουμε ότι στα πέρατα της Γης χρησιμοποιείται από τους ίδιους τους γηγενής η ονομασία του τόπου τους παρόλο που υποτίθεται ομιλούν την μακρινή για εμάς μητρική τους γλώσσα. Τέλος να αναφέρουμε και τους Ιν-διά-νους που βρίσκονται σε άλλη ήπειρο. Προέρχονται από την Ινδία θα έλεγε κάποιος ή το αντίθετο; Υπάρχει συσχέτιση με την ελληνική γλώσσα και πιθανών με παιδιά του Διός.

Ιαπωνία από το Άπω Ιωνία, Ιαπωνία < γαλλική Japon + -ία < πορτογαλική Japão < κινεζική 日本

(ji̍t-pún, = προέλευση του ήλιου)

Ασία από το ΑΣΙΟΣ (αδελφός της Εκάβης)

Στην ελληνική μυθολογία, με το όνομα Άσιος αναφέρονται δύο πρόσωπα στο στρατόπεδο των Τρώων κατά τον Τρωικό Πόλεμο: Ο βασιλιάς της Αρίσβης, γιος του Υρτάκη. Ο Άσιος συμμετείχε στον Τρωικό Πόλεμο ως σύμμαχος των Τρώων. Τον σκότωσε ο Ιδομενέας στο πεδίο της μάχης.
Αδελφός της Εκάβης, που σκοτώθηκε από τον Αίαντα τον Τελαμώνιο. Ο Όμηρος αναφέρει στη ραψωδία Π της Ιλιάδας (στίχοι 720 κ.ε.) ότι ο Απόλλων είχε πάρει τη μορφή του Άσιου για να πείσει τον Έκτορα να μονομαχήσει με τον Πάτροκλο.

Συνεχίζεται...

Πηγή el.wikipedia.org 

Image by Cari.R from Pixabay

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη