Ξεκινούν οι έρευνες για το φυσικό αέριο - Ο αγωγός μέσω Κρήτης


Την άμεση έναρξη των σεισμικών ερευνών για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στα δύο οικόπεδα που βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης από την ExxonMobil ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Έκανε λόγο για προσέγγιση προς τη Λιβύη, με τις ΗΠΑ να στέλνουν θετικά μηνύματα για έναν αγωγό Ελλάδας-Λιβύης μέσω της Κρήτης.

Η αποκάλυψη από τη Λιβύη προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, ο επικεφαλής της Κρατικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης, δήλωσε για σχέδιο δρομολόγησης αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Ελλάδα μέσω Κρήτης.

Έκανε εντύπωση, διότι αν αναλογιστεί κανείς την αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνει η χώρα μας από την πλευρά της Λιβύης που εκπροσωπεί η αποκαλούμενη προσωρινή κυβέρνησή της με έδρα την Τρίπολη, έχοντας επιλέξει να συμπεριφέρεται ως πιστός «σύμμαχος» της Τουρκίας ακόμα και σε παράνομες κινήσεις εναντίον της Ελλάδας.

Βέβαια φαίνεται ότι από πίσω υπάρχει υπόβαθρο και παρασκήνιο, με διπλωματικές ζυμώσεις και διεργασίες για ανατροπή του κλίματος μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι πληροφορίες για άμεση έναρξη των ερευνών κυκλοφορούν εδώ και λίγες ημέρες, καθώς η ExxonMobil – HelleniQ Energy (πρώην ΕΛΠΕ) έχει προχωρήσει στην πρόσληψη της νορβηγικής PGS, σκάφος της οποίας («Sanco Swift») έχει αναλάβει τις σεισμικές έρευνες. 

Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ

Image by Gabe Raggio from Pixabay

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη