Φόβοι για πτώση του Bitcoin λόγω κλιμάκωσης του πολέμου στην ΟυκρανίαΗ τιμή του Bitcoin παραμένει κάτω από τα 17.000 δολάρια μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, που επανήλθε υψηλότερα από το αναμενόμενο. Τα περισσότερα altcoins στην αγορά ακολούθησαν επίσης το παράδειγμά τους, καθώς οι traders παραμένουν σε κατάσταση αναμονής.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται αυτήν τη στιγμή στα 16.740 δολάρια αφού ξεκίνησε η ημέρα στα 16.886 δολάρια. Το BTC κυμάνθηκε μεταξύ 16.761 και 17.002 δολαρίων τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς η πρόσφατη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας κατέστειλε τις τιμές.

Ουκρανία Κλιμάκωση σύγκρουσης - Φόβοι για πίεση Τιμών προς Χαμηλότερα 

Σημείωση: Τα στοιχεία έχουν βρεθεί από έρευνα στο διαδίκτυο. Αναφέρονται ως είδηση και δεν αποτελούν οικονομική συμβουλή

 Η κύρια ανησυχία για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι ότι μπορεί να κλιμακωθεί σε μια μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Μόσχας και της συμμαχίας του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Η θανατηφόρα επίθεση με πυραύλους σε πολωνικό χωριό στα σύνορα με την Ουκρανία ενέτεινε αυτόν τον φόβο.

Στις 3:40 μ.μ. Την Τρίτη, ένας πύραυλος έπληξε το Przewodów, μια πόλη στη νοτιοανατολική Πολωνία, όχι μακριά από τα σύνορα της Ουκρανίας, σκοτώνοντας δύο εργάτες σε αγρόκτημα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι ΗΠΑ δήλωσαν έκτοτε ότι πιστεύουν ότι οι πύραυλοι προέρχονται από την Ουκρανία, κατευνάζοντας τους φόβους για κλιμάκωση του πολέμου.

Ωστόσο, η αβεβαιότητα εξακολουθεί να προκαλεί ξεπούλημα στις παγκόσμιες αγορές.

(τα νέα επηρεάζουν και τα crypto και τα χρηματιστήρια)

Αναφορά δείκτη τιμών παραγωγού (PPI).

Σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Εργασίας (στην Αμερική) που δημοσιεύθηκε στις 15 Νοεμβρίου, το κόστος των προϊόντων χονδρικής, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, έχει μειωθεί. Η τάση μπορεί να οφείλεται στη βελτίωση των αλυσίδων εφοδιασμού και στην επιβράδυνση της ζήτησης που προκαλείται από τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού. Ενισχύει τους ισχυρισμούς των οικονομολόγων ότι οι τιμές των αγαθών είχαν αρχίσει να μειώνονται.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) έδειξε επίσης επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Η αύξηση κατά 0,6% στο κόστος των ειδών τελικής ζήτησης φέρεται να ευθύνεται για την αύξηση του PPI, εξαιρουμένων των τροφίμων, της ενέργειας και των εμπορικών υπηρεσιών.

Τον Οκτώβριο, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,2%, λιγότερο από την εκτίμηση της συναίνεσης 0,4% και οι ετήσιες τιμές μειώθηκαν από 8,4% σε 8,0%.​​ Ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων από το αναμενόμενο δεδομένων PPI, η αγορά κρυπτογράφησης έχει αυξηθεί και οι τιμές έχουν αυξηθεί.
 
Το BTC/USD άρχισε να αυξάνεται σε αξία λίγο μετά την ανακοίνωση. Η αγορά κρυπτογράφησης έχει αυξηθεί και οι τιμές έχουν αυξηθεί ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων από το αναμενόμενο δεδομένων PPI. Λίγο μετά την ανακοίνωση, η αξία του BTC/USD άρχισε να αυξάνεται.

Οι τιμές crypto κερδίζουν υποστήριξη καθώς το δολάριο ΗΠΑ μειώνεται

Μετά από μια παραβολική άνοδο το 2022, ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ αρχίζει να δείχνει σημάδια παγώματος.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία ΔΤΚ έδειξαν ότι η Fed σημειώνει σημαντική πρόοδο στον έλεγχο του πληθωρισμού. Εάν η τρέχουσα δυναμική συνεχιστεί, οι επενδυτές μπορεί να δουν την πτώση του DXY ως λόγο για να αυξήσουν την έκθεσή τους σε επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία όπως τα κρυπτονομίσματα.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το DXY ήταν στο 106, σημειώνοντας πτώση 0,25%. Ιστορικά, μια πτώση στο DXY αντιστοιχεί σε ράλι στην τιμή του Bitcoin. Εάν το DXY συνεχίσει να πέφτει, το BTC μπορεί να ανέβει ξανά πάνω από 20.000 $ τις επόμενες εβδομάδες.
 
Τη στιγμή της γραφής, η τιμή του Bitcoin είναι 16.649 δολάρια, με όγκο συναλλαγών 24 ωρών 34 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά περίπου 1% την τελευταία ημέρα και επί του παρόντος κατέχει κεφαλαιοποίηση 349 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Bitcoin ενοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα συναλλαγών μεταξύ 16.000 $ και 17.200 $, με ένα breakout που καθορίζει τη μελλοντική δράση των τιμών. Το Bitcoin ολοκλήρωσε μια ανανέωση Fibonacci 38,2% στο επίπεδο των 18.100 $ στο χρονικό πλαίσιο των 4 ωρών και τώρα έχει πέσει κάτω από το επίπεδο Fibonacci 23,6% των 17.250 $. Στα αρνητικά, η άμεση υποστήριξη του Bitcoin είναι στα 17.250 $ και μια συνέχιση της πτωτικής τάσης θα μπορούσε να ωθήσει την τιμή προς τα κάτω στο επίπεδο υποστήριξης των 15.850 $. 
 
Δεδομένου ότι το RSI και ο κινητός μέσος όρος 50 ημερών υποδεικνύουν μια πτωτική μεροληψία, μπορεί να δούμε την τιμή του BTC να πέφτει στα 15.850 $ εάν η τρέχουσα υποστήριξη δεν είναι σε θέση να κρατήσει.

Σημείωση: Τα στοιχεία έχουν βρεθεί από έρευνα στο διαδίκτυο. Αναφέρονται ως είδηση και δεν αποτελούν οικονομική συμβουλή 

Το διαβάσαμε εδώ 

Μετάφραση κειμένου: https://www.ramnousia.eu

Image by Liam Ortiz from Pixabay

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη