Βρετανία: Νεαρός άρχισε να μιλάει άπταιστα γαλλικά μετά από επιληπτική κρίση!

Το επεισόδιο προκλήθηκε από όγκο στον ινιακό λοβό του εγκεφάλου

Ένας 24χρονος Βρετανός, πατέρας ενός αγοριού, μετά από ένα επεισόδιο επιληπτικής κρίσης, άρχισε να μιλάει και να σκέφτεται στα… γαλλικά!


Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» κατα τη διάρκεια μιας κρίσης η οποία κράτησε μόνο μερικά λεπτά ο νεαρός Βρετανός ένιωσε Γάλλος.

Ο Μάρκους Τζόουνς από το Glenrothes στην περιοχή Fife, άρχισε να έχει πονοκεφάλους τον Σεπτέμβριο του 2021, λίγο μετά τη γέννηση του γιου του.

Η αρχική διάγνωση των γιατρών ήταν επιληψία, ωστόσο μία μαγνητική εγκεφάλου εντόπισε έναν όγκο στον ινιακό λοβό.

Οι παρενέργειες περιλαμβάνουν από προβλήματα όρασης έως και απώλεια μνήμης.

Ο ινιακός λοβός είναι το οπτικό κέντρο επεξεργασίας του εγκεφάλου, όπως σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα επισημαίνοντας ότι ο Τζόουνς μπορεί να χάσει την όρασή του μετά την χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου.

«Όταν έπαθα την κρίση, ήταν τρομακτικό… μπορούσα να δω τη σύντροφό μου και προσπαθούσα να της πω ότι έπαθα κρίση, αλλά μπορούσα να σκεφτώ και να μιλήσω μόνο στα γαλλικά. Μετά από ώρα, επανήλθα», όπως λέει.

Πιθανότητες επιβίωσης 90% εάν αφαιρεθεί όλος ο όγκος


«Θα είναι αρκετά δύσκολο οι γιατροί να μου αφαιρέσουν όλο τον όγκο επειδή είναι χαμηλού βαθμού που σημαίνει ότι ο όγκος μοιάζει με υγιή εγκεφαλικό ιστό. Ο χειρουργός με ενημέρωσε ότι είναι σίγουρος ότι μπορεί να αφαιρέσει τουλάχιστον το 70% του όγκου αλλά υπάρχει τμήμα του που βρίσκεται σε σημείο που δεν ξέρει αν μπορεί να τον αφαιρέσει».

Αν ο γιατρός καταφέρει να αφαιρέσει όλο τον όγκο, τότε οι πιθανότητες επιβίωσης του Τζόουνς είναι περίπου 90%.

«Ακούγεται τρελό, αλλά θα ήθελα να είμαι ξύπνιος στη διάρκεια της επέμβασης, ώστε να μπορώ να πω στον γιατρό αν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με την όρασή μου», δήλωσε ο νεαρός πατέρας.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη