Ένα μέλλον με λιγότερους ανθρώπους


Όλο και πιο συχνά ακούμε τα τελευταία χρόνια, πρόσωπα με διεθνές κύρος να αναφέρονται στο κίνδυνο του υπερπληθυσμού. Οι επισημάνσεις τους δεν περιορίζονται σε προτάσεις για μέτρα ελέγχου των γεννήσεων, αλλά προχωρούν και σε προβλέψεις για παγκόσμιας εμβέλειας γεγονότα που ίσως προκαλέσουν μια δραματική μείωση της ανθρωπότητας.

Τέτοια γεγονότα θα μπορούσαν να είναι:

1. Αλλεπάλληλες επιδημίες. Όπως φάνηκε και με το ξέσπασμα της πανδημίας τα υγειονομικά συστήματα ακόμα και των προηγμένων κρατών δεν κατάφεραν να την αναχαιτίσουν. Στην παγκοσμιοποιημένη σύγχρονη κοινωνία οι άνθρωποι μετακινούνται ελεύθερα μεταφέροντας, από τον ένα τόπο στον άλλο, ασθένειες και επικίνδυνα μικρόβια. Έτσι, ίσως έρθουν στο μέλλον ξεσπάσματα επιδημιών με απρόβλεπτες και δυσβάσταχτες συνέπειες. Ορισμένες από αυτές τις υγειονομικές κρίσεις ίσως να είναι και αποτέλεσμα βιοτρομοκρατών που εσκεμμένα θα διασπείρουν φονικούς ιούς για να προκαλέσουν χάος και απόγνωση στις κοινωνίες.

2. Επισιτιστική κρίση. Αρκετοί είναι οι ειδικοί που θεωρούν αναπόφευκτη μια επισιτιστική κρίση στο άμεσο μέλλον καθώς ενώ αυξάνεται ο παγκόσμιος πληθυσμός διαπιστώνουμε ότι μειώνονται διαρκώς οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Επιπλέον, η μετατροπή των αγροτικών προϊόντων σε χρηματιστηριακό είδος μαζί με τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των εταιρειών καθιστούν μέρα με την μέρα όλο και πιο δύσκολη την επάρκεια σε τρόφιμα για τις φτωχές χώρες. Επιπρόσθετα, πολεμικές συγκρούσεις σε συνδυασμό με τις οικονομικές κυρώσεις βαθμιαία ίσως προκαλέσουν ελλείψεις ακόμη και στα πλουσιότερα κράτη.

3. Παγκόσμιος πόλεμος. Την τελευταία δεκαετία οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των κρατών κλιμακώνονται συνεχώς δημιουργώντας ολοένα και βιαιότερες ένοπλες συγκρούσεις. Ακόμη και η χρήση πυρηνικών όπλων, που στο παρελθόν θεωρούνταν ισοδύναμο της παραφροσύνης, αναφέρεται πλέον ως ένα πιθανό ενδεχόμενο. Μια εξέλιξη που αν συντελεστεί θα σημάνει και την ολοκληρωτική καταστροφή του πλανήτη.

Τέλος, το ερώτημα που τίθεται είναι, αν τελικά οδηγούμαστε σε αυτές τις αρνητικές εξελίξεις απλά λόγω εσφαλμένων κυβερνητικών επιλογών; Ή πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο σχέδιο που εκτελείται από υπερεθνικές δυνάμεις με απώτερο σκοπό τον απόλυτο έλεγχο της ανθρωπότητας. 

Πηγή: www.epiviosi.gr

Image by Patricio Gonzalez from Pixabay 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη