Δύο αεροπλάνα αναφέρουν «λαμπερά πράσινα UFO» που αιωρούνται στα σύννεφα πάνω από τον ΚαναδάΑργά στις 30 Ιουλίου, πιλότοι δύο χωριστών αεροσκαφών - ενός στρατιωτικού και ενός εμπορικού - ανέφεραν ότι είδαν ένα μυστηριώδες πράσινο UFO να εξαφανίζεται στα σύννεφα πάνω από τον κόλπο του Saint Lawrence στην ακτή του Ατλαντικού του Καναδά, ανέφερε το Vice News.

Σύμφωνα με μια αναφορά που δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου στη βάση δεδομένων αεροπορικών συμβάντων της καναδικής κυβέρνησης, και οι δύο πτήσεις είδαν ένα "φωτεινό πράσινο ιπτάμενο αντικείμενο" που "πέταξε σε ένα σύννεφο και μετά εξαφανίστηκε". Το αντικείμενο δεν επηρέασε τις λειτουργίες καμίας πτήσης, σημειώνεται στην έκθεση.

Ένα από τα αεροσκάφη που ανέφεραν τη θέαση ήταν ένα καναδικό στρατιωτικό αεροπλάνο, που πετούσε από μια βάση στο Οντάριο προς την Κολωνία της Γερμανίας. Η επιβατική πτήση ήταν αεροπλάνο της KLM Royal Dutch Airlines που πετούσε από τη Βοστώνη στο Άμστερνταμ. Ο Steffan Watkins, ένας ερευνητής αεροπορίας και ναυτιλίας, εξέτασε δεδομένα αναμεταδοτών από τις δύο πτήσεις και είδε ότι το στρατιωτικό αεροπλάνο ανέβηκε σε υψόμετρο 1.000 πόδια (300 μέτρα) τη στιγμή της παρατήρησης — πιθανώς για να αποφύγει το αντικείμενο ή να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στο αυτό, έγραψε ο Watkins στο Twitter.

Υπάρχει πιθανότητα το UFO να ήταν ένας μετεωρίτης που διασχίζει τον ουρανό. «Ναι, ξέρω ότι [η παρατήρηση UFO] θα ήταν στο πρώιμο στάδιο της βροχής μετεωριτών των Περσείδων», πρόσθεσε ο Γουάτκινς, «αλλά μην είστε γελοίοι». (Η έκθεση της καναδικής αεροπορίας σημείωσε το περιστατικό με την ετικέτα catch-all, "καιρικό μπαλόνι, μετεωρίτης, πύραυλος, UFO", χωρίς να αποκλείει έναν διαστημικό βράχο ως πιθανό ένοχο.)

Σε αντίθεση με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Καναδά δεν παρακολουθεί τις θεάσεις UFO, είπε ένας εκπρόσωπος του τμήματος στο Vice. Ωστόσο, δεν υπάρχει έλλειψη άμαχων ενθουσιωδών βόρεια των συνόρων. Τον Δεκέμβριο του 2019, ένας ιδιώτης συλλέκτης δώρισε περισσότερα από 30.000 έγγραφα σχετικά με UFO στο Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα στο Γουίνιπεγκ — συμπεριλαμβανομένων δεκάδων εγγράφων για το περιστατικό της λίμνης Falcon, την πιο διαβόητη περίπτωση UFO του Καναδά, ανέφερε προηγουμένως το Live Science.

Εν τω μεταξύ, τον Ιούνιο του 2021, το Πεντάγωνο δημοσίευσε δημόσια μια πολυαναμενόμενη έκθεση για περισσότερες από 140 τεκμηριωμένες θεάσεις UFO από πιλότους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "τα περισσότερα από τα UAP [μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα] που αναφέρθηκαν πιθανότατα αντιπροσωπεύουν φυσικά αντικείμενα", αν και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι πίσω από κάποιο από τα περιστατικά κρύβονται εξωγήινοι επισκέπτες. Φυσικά, αυτή είναι μόνο η αταξινόμητη, εννέα σελίδων έκδοση της έκθεσης. Μερικές από τις «πιο ζουμερές λεπτομέρειες» της έκθεσης κρύβονται σε ένα απόρρητο παράρτημα, το οποίο το κοινό δεν θα δει ποτέ, ανέφερε ο Guardian.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη