Ιδιοκτήτης του Twitter o Έλον Μάσκ

Ο Έλον Μασκ προχώρησε σε συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει το Twitter

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έκλεισε την απίστευτη αγορά της υπηρεσίας μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ωθώντας το Twitter σε μια νέα εποχή.

Έπιασε αμέσως δουλειά, με τουλάχιστον τέσσερα κορυφαία στελέχη του Twitter - συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου και του οικονομικού διευθυντή - να απολύονται την Πέμπτη.

Ο κ. Μασκ έφτασε στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο την Τετάρτη και συναντήθηκε με μηχανικούς και στελέχη διαφημίσεων. Το κλείσιμο της συμφωνίας, που ακολούθησε μήνες δράματος και νομικών προκλήσεων καθώς ο κ. Μασκ άλλαξε γνώμη για την αγορά της εταιρείας, θέτει το Twitter σε μια αβέβαιη πορεία.

Ο κ. Μασκ, ένας αυτοαποκαλούμενος ως «απόλυτος υπερασπιστής της ελευθερίας του λόγου», είπε ότι θέλει να κάνει την πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ένα πιο ελεύθερο μέρος για όλα τα είδη σχολίων και ότι θα «αντέστρεφε τη μόνιμη απαγόρευση» του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τζ. Τραμπ από την υπηρεσία.

Με λίγα λόγια εκδηλώνεται η ανησυχία από ορισμένους κύκλους όπως δημοσιογράφων και πολιτικών αναλυτών ότι η αλλαγή αυτή του καθεστώς στο Twitter θα μπορούσε να αυξήσει την παραπληροφόρηση και τοξικού περιεχομένου όσον αφορά πολιτικές συζητήσεις σε όλο τον κόσμο. Μένει να το δούμε εντός των ημερών, όταν η Βραζιλία θα εκλέξει τον πρόεδρό της και οι Αμερικανοί ψηφοφόροι θα πάνε στις κάλπες στις 8 Νοεμβρίου για τις ενδιάμεσες εκλογές. 

Η εξαγορά έχει γιορταστεί από ορισμένους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι υποστήριξαν ότι το Twitter λογοκρίνει τις συντηρητικές απόψεις. Οι ερευνητές είπαν ότι οι κανόνες του Twitter ήταν σημαντικοί για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο. Ορισμένοι διαφημιστές ανησυχούν μήπως επιτρέψουν στις επωνυμίες τους να εμφανίζονται δίπλα σε αμφιλεγόμενα tweets.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη