Απλά Tips για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας


Το University Harvard κάνοντας αναφορά ότι ο Οκτώβριος είναι Μήνας Ενεργειακής Ευαισθητοποίησης, πρότεινε 5 βήματα για να μείωση της κατανάλωση ενέργειας. Είναι ένα θέμα που αυτό τον καιρό απασχολεί τον καθένα για το πως θα διαχειριστεί την ενεργειακή ακρίβεια που επικρατεί.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας.

1. Τερματίστε τη λειτουργία του υπολογιστή σας

Οι υπολογιστές είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους χρήστες ενέργειας σε κτίρια γραφείων. Απενεργοποιήστε την οθόνη σας τη νύχτα και αφαιρέστε την προφύλαξη οθόνης. Οι σημερινοί υπολογιστές μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν περισσότερες από 40.000 φορές. Η επιλογή τερματισμού λειτουργίας με χρήση προφύλαξης οθόνης δεν επηρεάζει τη διάρκεια ζωής του υπολογιστή σας. (EnergyStar).

2. Επιλέξτε το σωστό φως

Οι λαμπτήρες LED είναι η πιο ενεργειακά αποδοτική επιλογή φωτισμού. Οι λαμπτήρες LED καταναλώνουν 75% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως (Energy Star). Επίσης, δεν έχουν υδράργυρο και διαρκούν περίπου 25 φορές περισσότερο από τους παραδοσιακούς λαμπτήρες πυρακτώσεως (DoE).

3. Εξαλείψτε την κρυφή ενέργεια

Αποσυνδέστε τις ηλεκτρονικές συσκευές, σε αδράνεια. Συσκευές όπως τηλεοράσεις, φούρνοι μικροκυμάτων, σαρωτές και εκτυπωτές χρησιμοποιούν τροφοδοσία αναμονής, ακόμη και όταν είναι απενεργοποιημένες. Ορισμένοι φορτιστές συνεχίζουν να τραβούν μικρές ποσότητες ενέργειας, ακόμη και όταν είναι συνδεδεμένοι στην πρίζα (είναι καλό να το κρίνει κανείς αν ο φορτιστής αισθάνεται ζεστός στο άγγιγμα). Στις ΗΠΑ, η συνολική ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται από τα ηλεκτρονικά σε αδράνεια ισούται με την ετήσια παραγωγή 12 σταθμών παραγωγής ενέργειας (EPA).

4. Χρησιμοποιήστε πολύπριζο για να μειώσετε το φορτίο της πρίζας.

Για να αποφύγετε να πληρώσετε για αυτήν την κρυφή κατανάλωση ενέργειας, χρησιμοποιήστε ένα πολύπριζο για να απενεργοποιήσετε όλες τις συσκευές ταυτόχρονα με το πάτημα ενός κουμπιού.

5. Σβήστε τα φώτα 

Απλές συμβουλές για την μείωση της απώλειας ενέργειας, που το αποτέλεσμα πιθανών θα φανεί προσθετικά με την πάροδο του χρόνου.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη