Προτάσεις για φυσική αντιμετώπιση της ψωρίασης


Η ψωρίαση είναι ένα δερματολογικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους. Στην ψωρίαση υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη των δερματικών κυττάρων πέρα του φυσιολογικού. Το σώμα δεν προλαβαίνει να αποβάλει αυτά τα κύτταρα και έτσι δημιουργούν φολίδες (λέπια) και έλκη.

Τα σημεία που προσβάλλονται είναι συνήθως το τριχωτό της κεφαλής, οι αγκώνες, τα γόνατα, το στήθος. Το τι ακριβώς διεγείρει αυτή τη διαδικασία είναι άγνωστο. Μερικές φορές υπάρχει κληρονομική προδιάθεση. Η νόσος ωστόσο δεν είναι μεταδοτική.

Τα περισσότερα δερματικά προβλήματα μπορεί να οφείλονται σε ανεπάρκεια βιταμινών και ιχνοστοιχείων, αλλεργίες, άγχος, στρες, κληρονομικότητα, μεγάλη σωματική και ψυχική δυσφορία.

Προτάσεις για φυσική αντιμετώπιση της ψωρίασης

1. Αλλαγή στον τρόπο ζωής, στη νοοτροπία, τη διαχείριση του άγχους και των εντάσεων.

2. Σχετικά με τη διατροφή, είναι καλό να αφαιρεθούν ή να περιοριστούν κατά πολύ το αλάτι, η ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά, καθώς και η λήψη κρέατος.

3. Σημαντικό ρόλο παίζει και η αποτοξίνωση. Ο καθαρισμός του ήπατος και των νεφρών είναι ουσιαστικής σημασίας. Βότανα όπως το ταραξάκο, το γαϊδουράγκαθο, βοηθάνε για αυτό το σκοπό.

4. Τα Ω3 λιπαρά, το λινέλαιο και το λάδι νυχτολούλουδου μπορούν να βοηθήσουν επίσης σημαντικά.

5. Αιθέρια έλαια. Χρήση 30 ml ελαίου (καλέντουλα, jojoba, wheat germ oil) και μιας σταγόνας αιθέριου ελαίου German Chamomile για επάλειψη των ελκών μετά το μπάνιο.

6. Η βιταμίνη Α, το Βήτα καροτένιο, η βιοταμίνη Ε, καθώς και το σύμπλεγμα βιταμινών Β μπορούν επίσης να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

7. Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο που είναι απαραίτητο για την καλή υγεία του δέρματος.

8. Ηλιοθεραπεία

9. Ανθοϊάματα

10. Κατανάλωση χυμού λεμονιού

11. Μηλόξυδο, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του κνησμού του τριχωτού της κεφαλής. Οι φυσικές του ιδιότητες καταπολεμούν τα μικρόβια και καταπραΰνουν την πάσχουσα περιοχή.

12. Προβιοτικά, ευεργετικά βακτήρια που υπάρχουν στο γιαούρτι ή συμπληρώματα διατροφής, τα οποία βοηθούν το ανοσοποιητικό και συνεπώς στην διαχείριση των συμπτωμάτων.

13. Κουρκουμίνη, μπορεί να μειώσει την φλεγμονή. Ο κουρκουμάς άλλωστε είναι γνωστός για την αντιφλεγμονώδη δράση του.

14. Ενασχόληση με δραστηριότητες που προσφέρουν γαλήνη, ευεξία, ευχαρίστηση, όπως ο χορός, το κολύμπι, το τραγούδι, περίπατοι στη φύση.

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου, δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη