Πρόληψη για την υγεία της καρδιάς σας


Τι μπορεί να υποστηρίξει την υγεία της καρδιάς σας μέσα από τα καθημερινά γεύματα που λαμβάνετε; Το κάλιο και το μαγνήσιο θα σας βοηθήσουν σε αυτό.

Το κάλιο είναι ένα μέταλλο που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της καρδιάς, ειδικά για τη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης. Παρά τη σημασία του, λίγοι άνθρωποι λαμβάνουν αρκετό κάλιο στη διατροφή τους. Οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, σε μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα (126 γραμμάρια) να παρέχει το 10% της ημερήσιας πρόληψης. Μια πλούσια σε κάλιο διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης. Επιπλέον, σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες και μελέτες σε ζώα, οι άνθρωποι που τρώνε άφθονο κάλιο έχουν έως και 27% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, οι μπανάνες περιέχουν το 8% της ημερήσιας πρόληψης για μαγνήσιο, ένα άλλο μεταλλικό στοιχείο που είναι σημαντικό για την υγεία της καρδιάς. Η ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, αυξημένη αρτηριακή πίεση και υψηλά επίπεδα λιπών στο αίμα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να λαμβάνονται από τη διατροφή ή τα συμπληρώματά σας.

Ποιες είναι οι καλύτερες πηγές καλίου

Πατάτα

Γλυκοπατάτα

Χυμός πορτοκάλι 100% φυσικός

Μπανάνα

Πεπόνι

Σταφίδες

Μπρόκολο

Σπανάκι

Φασόλια λευκά

Φακές

Κοτόπουλο μαγειρεμένο

Σολομός μαγειρεμένος

Επίσης με το κάλιο επιτυγχάνεται στον οργανισμό η ομαλή λειτουργία των μυών, το κάλιο είναι απαραίτητο για να μειωθεί ο κίνδυνος συσσώρευσης πέτρας στα νεφρά και να περιοριστεί η απώλεια οστικής πυκνότητας όσο μεγαλώνουμε.

Ποιες είναι οι καλύτερες πηγές μαγνησίου


Μπανάνα

Καρπούζι

Βρώμη

Μπρόκολο

Αρακάς

Σπανάκι

Λάχανο

Μπάμιες

Αγκινάρα

Αβοκάντο

Κολοκυθόσποροι

Αμύγδαλα

Νερό πηγής

Η έλλειψη μαγνησίου επηρεάζει αρνητικά την καρδιά. Αν το μαγνήσιο είναι ανεπαρκές στο σώμα, δεν επιτρέπεται η χαλάρωση του καρδιακού μυ, ώστε αυτός να είναι έτοιμος για την επόμενη συστολή. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ανεπάρκεια μαγνησίου, ίσως να αποτελεί βασικό παράγοντα στη σχέση μεταξύ της καρδιοπάθειας και των παραγόντων που προκαλούν προβλήματα στην καρδιά, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, η συσσώρευση πάχους στην περιφέρεια της μέσης, ο διαβήτης και το στρες

Η συνιστώμενη ημερήσια δόση Μαγνησίου, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, (φύλο, ηλικία, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση, προβλήματα υγείας). Γενικά, οι υγιείς ενήλικες θα πρέπει να λαμβάνουν περίπου 6 mg για κάθε κιλό βάρος τους. Για τις γυναίκες η ημερήσια δόση είναι περίπου 280 mg, ενώ για τις άντρες έως και 350 mg.

(Οι ανωτέρω πληροφορίες του άρθρου είναι ενημερωτικές και δεν έχουν σκοπό να υποδείξουν θεραπεία, ούτε την πρόθεση να αντικαταστήσουν τυχόν ιατρική συμβουλή ή ιατρική οδηγία. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει υποχρεωτικά να λάβετε την έγκριση του θεράποντα ιατρού σας.)

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη