Ο Μυστηριώδης θάνατος της Πριγκίπισσας

Diana

Μέσα σε λίγες ώρες από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στις 31 Αυγούστου 1997, σε μια σήραγγα του αυτοκινητόδρομου του Παρισιού, κυκλοφόρησαν θεωρίες συνωμοσίας.

Όπως συνέβη με τον θάνατο του John F. Kennedy, η ιδέα ότι μια τόσο αγαπημένη και υψηλού προφίλ φιγούρα θα μπορούσε να σκοτωθεί τόσο ξαφνικά, ήταν ένα σοκ. Αυτό ίσχυε ιδιαίτερα για την Πριγκίπισσα Νταϊάνα. Οι βασιλιάδες πεθαίνουν από γηρατειά, πολιτικές ίντριγκες, δεν σκοτώνονται από έναν κοινό μεθυσμένο οδηγό.

Σε αντίθεση με πολλές θεωρίες συνωμοσίας, ωστόσο, αυτή είχε έναν δισεκατομμυριούχο που την προώθησε: τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, τον πατέρα του Ντόντι Αλ Φαγιέντ, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με την Νταϊάνα.

Ο Αλ Φαγιέντ ισχυρίζεται ότι το ατύχημα ήταν στην πραγματικότητα δολοφονία από βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, κατόπιν αιτήματος της βασιλικής οικογένειας.

Οι ισχυρισμοί του Al-Fayed εξετάστηκαν και απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι από έρευνα του 2006. Το επόμενο έτος, στην ανάκριση της Νταϊάνα, ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι «Η θεωρία συνωμοσίας που προτάθηκε από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ εξετάστηκε λεπτομερώς και αποδείχθηκε ότι δεν έχει καμία ουσία».

Στις 7 Απριλίου 2008, η κριτική επιτροπή του ιατροδικαστή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Νταϊάνα και ο Αλ-Φαγιέντ σκοτώθηκαν παράνομα λόγω αμέλειας από τον μεθυσμένο σοφέρ τους και καταδίωκαν παπαράτσι, ανέφεραν οι New York Times.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη