Το δίλημμα χρήματα ή crypto; Η Western Union σκέφτεται και σχεδιάζει να ενεργοποιήσει δικό της crypto token


Η Western Union έχει καταθέσει τρία applications που σχετίζονται με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, υποδηλώνοντας ότι η διεθνής εταιρεία μεταφοράς χρημάτων μπορεί να ετοιμάζεται να προσφέρει υπηρεσίες που σχετίζονται με crypto.

Σε tweet, ο εκπρόσωπος τους Μάικ Kondoudis ανέφερε ότι τα τρία applications καλύπτουν διάφορες εφαρμογές, όπως διαχείριση πορτοφολιών, ανταλλαγή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και παραγώγων εμπορευμάτων, έκδοση συμβολαίων αξίας και υπηρεσίες μεσιτείας και ασφάλισης.

Η Western Union είναι ένας σημαντικός πάροχος υπηρεσιών διασυνοριακών εμβασμάτων. Η εταιρεία ήταν σχετικά επιφυλακτική όσον αφορά τις αλληλεπιδράσεις κρυπτογράφησης μέχρι στιγμής, αλλά έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον κλάδο. Το 2015, η διεθνής εταιρεία μεταφοράς χρημάτων συνεργάστηκε με την Ripple για τη διευθέτηση πληρωμών εμβασμάτων. Ωστόσο, αυτή η συνεργασία δεν επετεύχθη και η Ripple ξεκίνησε τη συνεργασία της με την MoneyGram, έναν ανταγωνιστή της Western Union, το 2019.

Τον Ιούνιο του 2018, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Western Union, Hikmet Ersek, δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να προσθέσει μια λύση μεταφοράς κρυπτονομισμάτων στις υπηρεσίες της σύντομα, σύμφωνα με έκθεση του MarketWatch. «Οι καταναλωτές μας λένε τι θέλουν. Οι άνθρωποι δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του νοσοκομείου σε crypto», είπε τότε.

Ο Ersek ανέφερε επίσης ότι οι κεντρικές τράπεζες είναι συνήθως δύσπιστες σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, αναφέροντας αυτό ως λόγο για τον οποίο η εταιρεία δεν σχεδιάζει να επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με τον Ersek, οι κεντρικές τράπεζες είναι απρόθυμες να εγκαταλείψουν τον έλεγχο του τοπικού τους νομίσματος για να στραφούν σε μια ψηφιακή ή αποκεντρωμένη εναλλακτική. Είπε ότι «τα έθνη είναι χτισμένα πάνω σε σημαίες, συντάγματα, σύνορα και νομίσματα», προσθέτοντας ότι καμία κεντρική τράπεζα που διαθέτει αποθεματικό νόμισμα δεν θα σκεφτόταν να εγκαταλείψει αυτό το είδος ελέγχου.

Φαινομενικά, η αυξανόμενη υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain και ο αυξημένος ανταγωνισμός στον διεθνή χώρο μεταφοράς χρημάτων, ανάγκασαν τη Western Union να αλλάξει τη σκληρή στάση της έναντι των κρυπτονομισμάτων και να αξιοποιήσει αυτήν την καινοτομία.

Η κίνηση έρχεται καθώς η μεγάλη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Coinbase άρχισε να δοκιμάζει ένα πρόγραμμα εμβασμάτων για παραλήπτες στο Μεξικό. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του μεξικανικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Bitso, περίπου το 5% των εμβασμάτων που αποστέλλονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Μεξικό έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία σε κρυπτονομίσματα μέχρι στιγμής φέτος. Στα τέλη Νοεμβρίου, ο Daniel Vogel, συνιδρυτής της Bitso, δήλωσε ότι τα διασυνοριακά εμβάσματα Bitcoin και altcoin αυξάνονται, με εβδομαδιαίο ρυθμό ανάπτυξης 15%, αγγίζοντας τα 28.000 $ την εβδομάδα.

Σημείωση: Τα στοιχεία έχουν βρεθεί από έρευνα στο διαδίκτυο. Αναφέρονται ως είδηση και δεν αποτελούν οικονομική συμβουλή.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη