Μαθήματα αγάπης και απλότητας απο τα ζώα


Τα ζώα μας δείχνουν τον δρόμο της απλότητας και της ανιδιοτελής αγάπης. Άλλωστε η Υδροχοϊκή εποχή που ζούμε αναδεικνύει την επιστροφή στην φύση, τον σεβασμό απέναντι στον ζωντανό οργανισμό που λέγεται Γαία και των όντων, όπως τα ζώα της γης, του ουρανού, του νερού και το φυτικό βασίλειο.
Πολλοί άνθρωποι γύρω μας έχουν την ανάγκη να βοηθήσουν ζώα, να τα θεραπεύσουν και να τα υιοθετήσουν κατά κάποιο τρόπο, μοιράζοντας την ίδια τους τη στέγη και να είναι μέρος της οικογένειας τους.
Βλέπετε από μικρούς και μεγάλους υπάρχει το ρεύμα της άρνησης λήψης ζωικής τροφής και τα παράγωγα αυτής. Ας δούμε γιατί τα ζώα γεμίζουν θετικά συναισθήματα τους ανθρώπους και πραγματικά μεγαλώνει η τάση της αγάπης και του σεβασμού των ανθρώπων απέναντι στα ζώα.

Παρέχουν αγάπη άνευ όρων. Τα ζώα δείχνουν την αγάπη τους για εμάς με κάθε τρόπο. Σίγουρα, τα ταΐζουμε, τα χαϊδεύουμε, παίζουμε μαζί τους και τα καθαρίζουμε, αλλά μας αγαπούν ακόμα κι αν δεν αφήσουμε το δείπνο τους εγκαίρως ή δεν αφιερώσουμε μια επιπλέον μέρα για να καθαρίσουμε τα σκουπίδια.
Δεν σε κρίνουν. Τα ζώα σας δεν θα σας κατακρίνουν για κάτι που αμελήσατε. Είναι απλά χαρούμενοι που είστε κοντά τους.
Δεν ζητούν πάντα κάτι. Ναι, τα ζώα είναι σχεδόν συνεχώς έτοιμα να φάνε και να παίξουν, αλλά δεν σε ενοχλούν πάντα γι' αυτό. Τα κατοικίδια σας δίνουν άφθονο χρόνο, δεν απαιτούν την προσκόλληση μαζί τους.
Εκτιμούν την προσοχή. Ποτέ δεν είναι κακή στιγμή να σκύψετε και να δώσετε στον αγαπημένο σας πχ τετράποδο φίλο ένα ή δύο χάδια. Είτε πρόκειται για ένα ωραίο τρίψιμο στην κοιλιά, μια απαλή γρατσουνιά πίσω από τα αυτιά ή κάτω από το πηγούνι, ή ακόμα και απλώς ένα απαλό χτύπημα στο κεφάλι και μουρμουρίζοντας μερικές λέξεις καθώς περνούν, και θα κουνάνε ουρές και πολλά γουργουρίσματα δεξιά και αριστερά!
Είναι προστατευτικά. Όταν ένα ζώο ισχυρίζεται ότι είστε ο άνθρωπός του, προσέξτε! Δεν θα αφήσει τίποτα κακό να σου συμβεί. Είτε σας προστατεύει από σωματική βλάβη, σας παρακολουθεί όταν είστε άρρωστοι, είτε απλά κουλουριάζεται δίπλα σας και βάζει το κεφάλι του στην αγκαλιά σας όταν είστε λυπημένοι, τα ζώα θα δείχνουν πάντα την αφοσίωση τους για εσάς ότι κι αν γίνει!
Ακούνε πολύ καλύτερα από εμάς. Τα ζώα είναι υπέροχοι ακροατές. Έχετε ποτέ μια γάτα ή έναν σκύλο που σας περίμενε στην πόρτα πολύ πριν έρθετε στη γωνία; Ξέρουν πότε επιστρέφετε σπίτι ακόμα και από ένα τετράγωνο μακριά, είτε από τον ήχο του κινητήρα του αυτοκινήτου σας μέχρι τον ρυθμό των βημάτων σας, χάρη στην εξαιρετικά ανεπτυγμένη αίσθηση ακοής τους.
Μπορείτε να τους ταΐζετε το ίδιο πράγμα κάθε γεύμα και δεν παραπονιούνται. Βαρεθήκατε να προσπαθείτε να ταΐζετε την οικογένειά σας με κάτι νέο και συναρπαστικό κάθε βράδυ; Κουραστήκατε να χάνετε χρόνο και ενέργεια για να μαγειρέψετε κάτι, μόνο για να το επιλέγουν τα παιδιά και μετά να φάνε πατατάκια για δείπνο; Τα ζώα δεν θα μπορούσαν να νοιάζονται λιγότερο για το τι βάζετε στο πιάτο τους. Ταΐζετε το κατοικίδιό σας με την ίδια κονσέρβα υγρή τροφή κάθε βράδυ και το καταβροχθίζουν σαν να είναι ένα γκουρμέ γεύμα κάθε φορά.
Μπορούν να μας ηρεμήσουν όταν νιώθουμε χαοτικοί. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι εξουθενωτικοί. Εργασία, σχολείο των παιδιών, οικογένεια. Ωστόσο, η παρουσία ενός ζώου μπορεί να έχει μια ηρεμιστική επίδραση στην ανθρώπινη ψυχή. Σε έναν όλο και πιο χαοτικό και αβέβαιο κόσμο, γεμάτο με τις πιο παράξενες μέρες και γεγονότα, το να γυρίσεις σπίτι σε ένα ζώο που σε περίμενε υπομονετικά να επιστρέψεις είναι σαν να βγαίνεις από μια έρημο σε μια συναισθηματική όαση.
Είναι πιστοί. Τίποτα δεν είναι πιο πιστό από ένα ζώο με το οποίο έχεις δεθεί. Αχώριστο από το πλευρό σου ότι κι αν γίνει, και αυτό είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε. Αν χρειάζεστε κάποιον που μπορείτε να εμπιστευτείτε και να είναι πάντα μαζί σας αυτό είναι ένα κατοικίδιο.

Σίγουρα θα μπορούσατε να αναφέρετε ο καθένας ξεχωριστά για το κατοικίδιο σας, πολλά ακόμη.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη