Ουράνιο φαινόμενο πάνω από τη Νυρεμβέργη το 1561 μ.Χ





Μια μαζική παρατήρηση ουράνιων φαινομένων ή αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων (UFO) συνέβη το 1561 πάνω από τη Νυρεμβέργη (τότε μια Ελεύθερη Αυτοκρατορική Πόλη της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας).

Ένα γενικό άρθρο ειδήσεων που τυπώθηκε τον Απρίλιο του 1561 περιγράφει μια μαζική παρατήρηση ουράνιων φαινομένων. Το πλατύ φύλλο, εικονογραφημένο με ξυλογραφία και κείμενο του Hans Glaser, έχει διαστάσεις 26,2 εκατοστά (10,3 ίντσες) επί 38,0 εκατοστά (15,0 ίντσες). Το έγγραφο αρχειοθετείται στη συλλογή εκτυπώσεων και σχεδίων στο Zentralbibliothek Zürich στη Ζυρίχη, Ελβετία.

Σύμφωνα με το broadsheet, γύρω στην αυγή της 14ης Απριλίου 1561, "πολλοί άνδρες και γυναίκες" της Νυρεμβέργης είδαν αυτό που περιγράφει το broadsheet ως μια εναέρια μάχη "έξω από τον ήλιο", ακολουθούμενη από την εμφάνιση ενός μεγάλου μαύρου τριγωνικού αντικειμένου και εξαντλημένων πολεμικών σφαιρών, πέφτοντας στη γη μέσα σε σύννεφα καπνού. Το γενικό φύλλο ισχυρίζεται ότι μάρτυρες παρατήρησαν εκατοντάδες σφαίρες, κυλίνδρους και άλλα αντικείμενα περίεργου σχήματος που κινούνταν ακανόνιστα από πάνω. Η ξυλογραφία απεικονίζει αντικείμενα διαφόρων σχημάτων, όπως σταυρούς (με ή χωρίς σφαίρες στους βραχίονες), μικρές σφαίρες, δύο μεγάλα μισοφέγγαρα, ένα μαύρο δόρυ και κυλινδρικά αντικείμενα από τα οποία αναδύθηκαν πολλές μικρές σφαίρες και γυρνούσαν γύρω από τον ουρανό την αυγή.

Το κείμενο του γενικού φύλλου έχει μεταφραστεί από την Ilse Von Jacobi ως εξής:
Το πρωί της 14ης Απριλίου 1561, το ξημέρωμα, μεταξύ 4 και 5 π.μ., συνέβη μια φοβερή οπτασία στον ήλιο, και στη συνέχεια αυτό φάνηκε στη Νυρεμβέργη στην πόλη, μπροστά από τις πύλες και στην εξοχή – από πολλούς άνδρες και γυναίκες . Στην αρχή εμφανίστηκαν στη μέση του ήλιου δύο αιματηρά ημικυκλικά τόξα, όπως το φεγγάρι στο τελευταίο του τέταρτο. Και στον ήλιο, πάνω και κάτω και στις δύο πλευρές, το χρώμα ήταν αίμα, στεκόταν μια στρογγυλή μπάλα εν μέρει θαμπό, εν μέρει μαύρο σιδηρούχο χρώμα. Παρόμοια στέκονταν και στις δύο πλευρές και ως δακτύλιος γύρω από τον ήλιο τέτοιες κόκκινες μπάλες και άλλες μπάλες σε μεγάλο αριθμό, περίπου τρεις σε μια γραμμή και τέσσερις σε ένα τετράγωνο, επίσης μερικές μόνες. Ανάμεσα σε αυτές τις σφαίρες ήταν ορατοί μερικοί σταυροί κόκκινου αίματος, μεταξύ των οποίων υπήρχαν κόκκινες λωρίδες, που γίνονταν πιο χοντρές προς τα πίσω και στο μπροστινό μέρος εύπλαστο σαν τις ράβδους του καλαμιού, που ανακατεύονταν, ανάμεσά τους δύο μεγάλες ράβδοι , το ένα δεξιά, το άλλο αριστερά, και μέσα στις μικρές και μεγάλες ράβδους υπήρχαν τρεις, επίσης τέσσερις και περισσότερες σφαίρες. Όλα αυτά άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους, έτσι ώστε οι σφαίρες, που ήταν πρώτα στον ήλιο, πέταξαν έξω προς αυτές που στέκονταν στις δύο πλευρές, στη συνέχεια, οι σφαίρες που στέκονταν έξω από τον ήλιο, στις μικρές και μεγάλες ράβδους, πέταξαν στον ήλιο. . Εξάλλου, οι σφαίρες πετούσαν πέρα ​​δώθε μεταξύ τους και πολέμησαν σφοδρά μεταξύ τους για πάνω από μια ώρα. Και όταν η σύγκρουση μέσα και ξανά έξω από τον ήλιο ήταν πιο έντονη, κουράστηκαν σε τέτοιο βαθμό που όλοι, όπως είπαμε παραπάνω, έπεσαν από τον ήλιο κάτω στη γη «σαν να κάηκαν όλοι» και μετά χάθηκαν. στη γη με απέραντο καπνό. Μετά από όλα αυτά υπήρχε κάτι σαν μαύρο δόρυ, πολύ μακρύ και χοντρό, με όραση. ο άξονας έδειχνε προς τα ανατολικά, το σημείο έδειχνε δυτικά. Ό,τι κι αν σημαίνουν τέτοια σημάδια, μόνο ο Θεός ξέρει. Αν και είδαμε, λίγο το ένα μετά το άλλο, πολλά είδη σημείων στον ουρανό, τα οποία μας στέλνει ο παντοδύναμος Θεός, για να μας φέρει σε μετάνοια, είμαστε δυστυχώς τόσο αχάριστοι που περιφρονούμε τόσο υψηλά σημεία και θαύματα του Θεού. Ή μιλάμε γι' αυτούς με χλευασμό και τους πετάμε στον άνεμο, για να μας στείλει ο Θεός μια τρομακτική τιμωρία για την αχαριστία μας. Άλλωστε, ο θεοσεβούμενος δεν θα απορρίψει σε καμία περίπτωση αυτά τα σημάδια, αλλά θα τα λάβει υπόψη του ως προειδοποίηση του φιλεύσπλαχνου Πατέρα τους στους ουρανούς, θα διορθώσει τη ζωή τους και θα παρακαλέσει πιστά τον Θεό, ώστε να αποτρέψει την οργή Του, συμπεριλαμβανομένου του πηγαδιού -άξια τιμωρία, πάνω μας, για να ζούμε προσωρινά εδώ και αιώνια εκεί, σαν παιδιά του. Γι' αυτό, ο Θεός να μας δώσει τη βοήθειά του, Αμήν. Του Hanns Glaser, ζωγράφου επιστολών της Νυρεμβέργης.

Σύγχρονες ερμηνείες

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Jason Colavito, η ξυλογραφία έγινε γνωστή στη σύγχρονη κουλτούρα αφού δημοσιεύτηκε στο βιβλίο του Carl Jung το 1958 Flying Saucers: A Modern Myth of Things Seen in the Skies, ένα βιβλίο που ανέλυε την αρχετυπική σημασία των UFO.[4] Ο Γιουνγκ εξέφρασε την άποψη ότι το θέαμα ήταν πιθανότατα ένα φυσικό φαινόμενο με θρησκευτικές και στρατιωτικές ερμηνείες να το επικαλύπτουν. «Αν τα UFO ήταν ζωντανοί οργανισμοί, θα σκεφτόταν κανείς ένα σμήνος εντόμων που ανατέλλει μαζί με τον ήλιο, όχι για να πολεμήσουν το ένα το άλλο αλλά για να ζευγαρώσουν και να γιορτάσουν τη γαμήλια πτήση».

Μια στρατιωτική ερμηνεία θα έβλεπε τους σωλήνες ως κανόνια και τις σφαίρες ως οβίδες, θα τονίσει τη μαύρη αιχμή του δόρατος στο κάτω μέρος της σκηνής και τη μαρτυρία του ίδιου του Glaser ότι οι σφαίρες πολέμησαν σθεναρά μέχρι να εξαντληθούν. Μια θρησκευτική άποψη θα έδινε έμφαση στους σταυρούς. Ο Γιουνγκ πιστεύει ότι οι εικόνες τεσσάρων υδρόγειων σφαίρων σε συνδυασμό με γραμμές προτείνουν διασταυρούμενες τεταρτογένειες γάμου και αποτελούν το μοντέλο για τον «πρωτόγονο γάμο σταυρού εξαδέλφου». Υποστήριξε επίσης ότι θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σύμβολο εξατομίκευσης και ότι ο συσχετισμός της ανατολής υποδηλώνει «την αποκάλυψη του φωτός».

Τη Μεγάλη Παρασκευή, 1554 συνέβη μια άλλη πολιορκία, και ένας εκδότης ευρείας σελίδας περιέγραψε ψευδείς ήλιους που προέβλεπαν το θέλημα του Θεού να εξομολογηθεί αμαρτωλούς τρόπους – δηλαδή τα θύματα το έφεραν πάνω τους. Μια άλλη οπτασία του ουρανού ακολούθησε τον Ιούλιο με ιππότες να πολεμούν μεταξύ τους με πύρινα ξίφη, προειδοποιώντας έτσι την επερχόμενη Ημέρα της Κρίσης. Πολύ παρόμοιες εμφανίσεις ιπποτών να πολεμούν στους ουρανούς αναφέρθηκαν συχνά κατά τη διάρκεια του Τριακονταετούς Πολέμου (1618–1648). Πολλά παρόμοια φυλλάδια με θαυμαστά σημάδια υπάρχουν σε γερμανικά και ελβετικά αρχεία. και η Νυρεμβέργη φαίνεται στο επίκεντρο πολλών από αυτούς, πιθανώς λόγω των κακουχιών και των συγκρούσεων των πρώην ευημερούντων. Τέτοιες συνθήκες συνήθως τονίζουν την αποκαλυπτική σκέψη.



Φωτογραφία: https://en.wikipedia.org/wiki/1561_celestial_phenomenon_over_Nuremberg 

Επιμέλεια Χ.Π

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη