Η ευχάριστη είδηση - Αρτοποιός στην Κρήτη έπιασε παιδί να τον κλέβει και αντί να καλέσει Αστυνομία, τον προσέλαβε για δουλειά...

 

Πρόκειται για ένα περιστατικό, με έναν φούρναρη. Εκείνος έπιασε ένα παιδί να κλέβει. Όμως, δεν κάλεσε την αστυνομία. Αντίθετα, τον πήρε στη δουλειά του.


Φούρναρης στην Κρήτη: Η ευχάριστη είδηση

Μία ευχάριστη είδηση έρχεται από την Κρήτη, στην οποία πρωταγωνιστής είναι ένας αρτοποιός. Συγκίνηση προκάλεσε η ανθρώπινη ιστορία που αφηγήθηκε στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, ο αρτοποιός του Ηρακλείου Γιάννης Βιτσαράς.

Μια ιστορία που καταδεικνύει ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα παιδιά, ακόμα και μέσα από δυσάρεστες καταστάσεις, είναι το “κλειδί” για να τους δώσουμε το έρεισμα να κάνουν τη σωστή επιλογή στη ζωή τους.
Φούρναρης στην Κρήτη: Τι έγινε πριν από 25 χρόνια

Πριν από 25 χρόνια, ο κ. Βιτσαράς “τσάκωσε” στο μαγαζί του ένα 12χρονο αγόρι να κλέβει. Αντί να το μαλώσει, ή να καλέσει την Αστυνομία, ο αρτοποιός προσέγγισε με αγάπη και σοβαρότητα το παιδί. Του εξήγησε ότι η κλοπή θα τον οδηγήσει σε κακά “μονοπάτια” και του ζήτησε να πηγαίνει στο αρτοποιείο, όταν έχει ελεύθερο χρόνο, να δουλεύει και να βγάζει το χαρτζιλίκι του.

Τι κάνει σήμερα το αγόρι

Το αγόρι συμφώνησε και έτσι έγινε. Ο φούρναρης ανέφερε, με συγκίνηση: «Κάποια στιγμή η οικογένειά του μετακόμισε και το έχασα για χρόνια. Χθες, το παιδί, που πλέον είναι ένας άνδρας 37 ετών, ήρθε και με βρήκε.

Με ευχαρίστησε που τότε, με τον τρόπο που το αντιμετώπισα, του έδειξα τον σωστό δρόμο στη ζωή. Έβγαλε το πανεπιστήμιο, έκανε οικογένεια».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη