Κορωνοϊός: Αίρονται τα μέτρα KAI στην Ιταλία- Μήπως θα μείνει μόνο η Ελλάδα με μέτρα και πιστοποιητικό ? *Σχόλιο 

-Σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ε.U. έχουν αρθεί τα μέτρα και έχουν ακυρωθεί τα πιστοποιητικά.Εδώ στην Ελλάδα με την #κυβέρνηση_τσίρκο ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΌΛΑ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΗ ? 

Με απόφαση του Μάριο Ντράγκι έληξε χθες (31/3) τα μεσάνυχτα η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί στην Ιταλία την 31η Ιανουαρίου 2020 εξαιτίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικότερα, από σήμερα παύει να ισχύει σειρά προληπτικών μέτρων και απαγορεύσεων, με το «πράσινο πάσο» να μη χρησιμοποιείται πλέον για την πρόσβαση πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, ξενοδοχεία, ταχυδρομεία και κομμωτήρια.

Το ίδιο ισχύει για την είσοδο πολιτών στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα.

Όσον αφορά στις αστικές συγκοινωνίες, το πάσο εμβολιασμένου δεν είναι πλέον αναγκαίο, εν αντιθέσει με τη χρήση μάσκας, που είναι απαραίτητη.

Παράλληλα, ως τις 30 Απριλίου, οι πολίτες θα χρειάζεται να φορούν μάσκα και να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, για να μπορούν να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές σε κλειστούς χώρους.

Ακόμη, το πιστοποιητικό εμβολιασμού παραμένει υποχρεωτικό για να πηγαίνει κανείς σε γάμους, γιορτές, γενέθλια, ντίσκο, κλαμπ.

Σε ό,τι αφορά τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, το πάσο παραμένει σε ισχύ, ενώ σε στα στάδια και σε άλλες ανοικτές εγκαταστάσεις, θα επιτρέπεται η είσοδος με την επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού τεστ.

Μάλιστα, σε όλους τους χώρους εργασίας οι υπάλληλοι μπορούν να εισέρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού και απλό τεστ, με τη συγκεκριμένη αλλαγή να ισχύει και για τους πολίτες άνω των 50 ετών, για τους οποίους ο εμβολιασμός ήταν υποχρεωτικός.

Στο εξής, στους χώρους εργασίας θα είναι αρκετό να φορά κανείς χειρουργική μάσκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ως το τέλος του χρόνου για τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων παραμένει σε ισχύ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά της COVID-19.

Οι κανόνες αλλάζουν και σε ό,τι αφορά την καραντίνα, καθώς θα τίθεται σε απομόνωση μόνον όποιος διαγνωσθεί θετικός στον SARS-CoV-2. Όποιος έρχεται σε επαφή με κρούσμα πρέπει να φορά μάσκα υψηλής προστασίας για δέκα ημέρες και να κάνει τεστ αν παρουσιάσει συμπτώματα.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη