Πάει χάλασε ο κόσμος: H smart λανσάρει SUV!

© Shutterstock Πάει χάλασε ο κόσμος: H smart λανσάρει SUV!

Η Smart μας συστήθηκε σαν η μάρκα που φτιάχνει τα πιο μικρά αυτοκίνητα. Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της μοντέλο το 1998, οι υποψήφιοι αγοραστές που κατοικούν στις πόλεις με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, άλλαξαν την λίστα των προτιμήσεων τους. Αγόρασαν μανιωδώς το μικρό αυτοκινητάκι και έλυσαν το πρόβλημα της στάθμευσης.

Τώρα όμως η εποχή επιβάλει μια νέα προσέγγιση και γι αυτό η μάρκα στρέφεται στη πιο δημοφιλή κατηγορία για οχημάτων τα SUV. Πριν πείτε πάει χάλασε ο κόσμος, διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί.

Η δύναμη της κινητικότητας

Κινητικότητα στις μέρες μας, φέρνει κοντά τους ανθρώπους, συνδέει ιδέες και πολιτισμούς και πυροδοτεί μια ποικιλία κοινών εμπειριών. Αυτή τη στιγμή, η τεχνολογία έχει καταστεί επιτέλους ένας βοηθητικός παράγοντας για τους ανθρώπους, προσαρμόζοντας τον τρόπο ζωής τους και όχι το αντίστροφο. Ως αποτέλεσμα, η ανάπτυξη του αυτοκινήτου έχει φτάσει σε νέα ύψη. Γίνεται στενός σύντροφος. Αυτός είναι ο πυρήνας του νέου Smart #1.

΄΄Διπλή κατοικία

Ο Tong Xiangbei, Παγκόσμιος Διευθύνων Σύμβουλος της smart Automobile Co., Ltd. είπε: "Η παγκόσμια πρεμιέρα του Smart #1 στο Βερολίνο σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στο δρόμο ανάπτυξης που ξεκινήσαμε με την ανανέωση της μάρκας. Ως το πρώτο της νέας γενιάς, που περιλαμβάνει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά - το ολοκαίνουργιο Smart #1 είναι η ενσάρκωση αυτής της ανανέωσης. Τώρα, η μάρκα έχει εισέλθει σε μια νέα φάση ανάπτυξης, η οποία προωθείται περαιτέρω από την επιχειρηματική μας στρατηγική «διπλής κατοικίας» στην Ευρώπη και την Κίνα. Η ομάδα, που εργάζεται μεταξύ Ευρώπης και Κίνας, σημειώνει αξιοσημείωτη πρόοδο και είμαστε εξαιρετικά βέβαιοι ότι η παγκόσμια αγορά θα αγκαλιάσει τη μοναδική, premium, πλήρως ηλεκτρική εμπειρία αστικής μετακίνησης που προσφέρει η Smart."


Σχέδιο που επαναπροσδιορίζει το χώρο

Η μορφή του Smart #1, επιλέχθηκε για να ικανοποιήσει τις νέες τάσεις στα αστικά αυτοκίνητα στους τομείς της σχεδίασης και της τεχνολογίας. Σαν βασικός εκπρόσωπος της νέας γενιάς των αυτοκινήτων πόλης, λανσάρει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά: κρυφές ηλεκτρικές χειρολαβές θυρών, πόρτες χωρίς πλαίσιο και πρωτότυπη οροφή που οι υποψήφιοι αγοραστές δεν θα περίμεναν σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Σε κάθε γωνία υπάρχει πάντα μια νέα λεπτομέρεια για εξερεύνηση. Η αναλογία χώρου προς αποτύπωμα έχει φτάσει στο μέγιστο: Το ολοκαίνουργιο Smart #1 έχει μήκος 4.270 χιλ. και διευρυμένο μεταξόνιο 2.750 χιλ.

Gorden Wagener, Chief Design Officer Mercedes-Benz AG: "Το νέο Smart #1 αντιπροσωπεύει την επανεκκίνηση της μάρκας Smart και προβάλλει το νέο μας σχεδιαστικό DNA της Sensual Producty", λέει ο Gorden Wagener, Chief Design Officer Mercedes-Benz Group AG . "Είναι μεγάλο και υιοθετεί έξυπνες λύσεις. Έχει τη δυνατότητα να κάνει την Smart μια κορυφαία μάρκα σχεδιασμού."

Συνδεσιμότητα για τη σημερινή κινητικότητα

Βάζει τον οδηγό στο επίκεντρο. Με ένα αποκλειστικό περιβάλλον εφαρμογής και προσαρμόσιμη διεπαφή χρήστη ψυχαγωγίας, το αυτοκίνητο αγκαλιάζει την ανθρωποκεντρική τεχνολογία για να συνδέει ανθρώπους, μέρη και εμπειρίες τόσο εικονικά όσο και στην πραγματική ζωή.

Θα διαθέτει ένα avatar ως έξυπνο σύντροφο με φωνητικό έλεγχο βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη στη διεπαφή του χρήστη. Αυτό συνδέεται άψογα με το διασυνδεδεμένο οικοσύστημα του αυτοκινήτου, την έξυπνη εφαρμογή και τα cloud δεδομένων - όλα συνδέονται και προστατεύονται από τα υψηλότερα πρότυπα κρυπτογράφησης ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Για να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών όσον αφορά τη διαρκώς μεταβαλλόμενη κινητικότητα, όλα τα συνδεδεμένα προϊόντα και υπηρεσίες αποτελούν ένα συνεκτικό, διαισθητικό και προσαρμοζόμενο οικοσύστημα. Μια κεντρική υπολογιστική αρχιτεκτονική υψηλής απόδοσης εξασφαλίζει δυναμικές ενημερώσεις μέσω αέρα, έτσι ώστε πάνω από το 75% όλων των ECU στο αυτοκίνητο να μπορεί να επαναλαμβάνεται και να ενημερώνεται συνεχώς εξ αποστάσεως (OTA). Σε συνδυασμό με την πλήρη ενσωμάτωση των προσαρμόσιμων μενού φωτισμού περιβάλλοντος και λειτουργίας, η οδήγηση και η αλληλεπίδραση με το αυτοκίνητο γίνεται μια φυσική και καθηλωτική εμπειρία.

Φορτίζεται σε 3 ώρες

Η Smart βλέπει τις προηγμένες τεχνολογίες στο αυτοκίνητο ως παράγοντα για μια αυθεντική και χωρίς ανησυχία εμπειρία ηλεκτροκίνησης. Η νέα μπαταρία παρέχει μέγιστη απόδοση 200 kW και έχει τη δυνατότητα φόρτισης AC από 10-80 % με 22 kW σε 3 ώρες. Με την εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση DC, αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε λιγότερο από 30 λεπτά. Το συμπαγές SUV/Crossover επιτρέπει στους χρήστες να το συνδέουν μέσω εφαρμογής και περιλαμβάνει ένα ψηφιακό κλειδί με σύστημα peer-2-peer. Φυσικά, έχει επίσης σχεδιαστεί για να διασφαλίζει την ασφάλεια των επιβατών όσο το δυνατόν καλύτερα από μια σειρά συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Το λανσάρισμα του νέου Smart #1 στις αγορές της Ευρώπης θα ξεκινήσει εντός του 2023, στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα εισαχθεί εντός του 2024.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη