Ο «πλημμυροπαθής» Κυρ. Μητσοτάκης ζητούσε αποζημίωση από το Δημόσιο για 50 ελαιόδεντρα
Τον Φεβρουάριο του 2019 κύμα κακοκαιρίας έπληξε µεγάλο τµήµα της Κρήτης. Καλλιέργειες καταστράφηκαν από τις πλημμύρες και  κτηνοτρόφοι έχασαν ζώα. 

Από τις 25 Φεβρουαρίου οι πληγέντες µπορούσαν να κάνουν αίτηση στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ζητώντας να αποζημιωθούν . 

Ανάµεσά τους και ο «γεωργός» Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ναι, ο νυν πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης καταθέτει αίτημα για αποζημίωση.

Η αίτηση του κατατίθεται στα Χανιά και διαβιβάζεται στο Ηράκλειο

Από το έγγραφο φαίνεται πως ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητά από τον ΕΛΓΑ να εκτιμήσει τη φθορά στο κτήμα του στον ∆ήµο Πλατανιά, στην περιοχή Φουρνές, γιατί η πλημμύρα στις 24 Φεβρουαρίου προκάλεσε ζημιά σε 50 ελιές έπειτα από κατολισθήσεις στα διαζώματα. 

Ο παθών Μητσοτάκης ζητά να κριθεί δικαιούχος της αποζημίωσης για τις ζημιές µαζί µε χιλιάδες άλλους Κρητικούς, αρκετοί από τους οποίους έχασαν τη µοναδική τους περιουσία.

Με βάση τις προβλέψεις αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, ο Μητσοτάκης κάνει αίτημα για να πάρει περίπου 3.000 ευρώ. Με δεδομένο ότι ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει κάθε ελαιόδεντρο µε 65 ευρώ σε περίπτωση ολικής καταστροφής, αν ικανοποιήσει πλήρως το αίτημα Μητσοτάκη, στην καλύτερη γι’ αυτόν περίπτωση θα πάρει 65 ευρώ επί 50 δέντρα = 3.250 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται να διεκδικεί ακόμη και τις πενταροδεκάρες από το δηµόσιο που τόσο εχθρεύεται.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη