«Ημέρα Ελευθερίας» τις 20 Μαρτίου... Άρση όλων των μέτρων

 

Η Ευρώπη επιδιώκει να επιστρέψει όσο το δυνατόν εγγύτερα στους προ πανδημίας ρυθμούς ζωής...

Στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει σταδιακά έως τις 20 Μαρτίου, που ορίζεται πλέον ως «Ημέρα Ελευθερίας». 

Οι Γερμανοί περιμένουν πως και πως να έρθει η 20ή Μαρτίου, όχι επειδή μπαίνει ημερολογιακά η Άνοιξη, αλλά γιατί αυτή την ημέρα θα σημάνει η γερμανική Freedom Day από τα περιοριστικά μέτρα.

Αναλυτικότερα, ως πρώτο βήμα, θα εξαλειφθούν οι περιορισμοί που αφορούν τις επαφές για όσους έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει – οι συναντήσεις πλέον θα γίνονται «δίχως αριθμητικούς περιορισμούς για τους συμμετέχοντες». Επιπλέον οι κανονισμοί σε σχέση με την πρόσβαση στο λιανικό εμπόριο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης, οι οποίοι σε κάποια γερμανικά κρατίδια έχουν ήδη σταματήσει, πρόκειται να ανατραπούν και σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Ωστόσο, θα παραμείνει η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Το δεύτερο βήμα, το οποίο τοποθετείται χρονικά στις 4 Μαρτίου, αφορά την πρόσβαση στον κλάδο της εστίασης και των ξενοδοχείων, η οποία θα καταστεί δυνατή όχι μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει, αλλά και για άτομα με αρνητικό τεστ (3G). Για μεγάλες διοργανώσεις σε εθνικό επίπεδο -συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών- θα ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα: Σε εσωτερικούς χώρους, θα είναι εφικτή πληρότητα έως και 60 % σε σχέση με τη μέγιστη χωρητικότητα, με μέγιστο αριθμό τους 6.000 θεατές. Σε εξωτερικούς χώρους μέχρι 75 % της μέγιστης χωρητικότητας, με μέγιστο αριθμό τους 25.000 θεατές.

Αλλά η πραγματική «Ημέρα Ελευθερίας» είναι η 20ή Μαρτίου, όπου καταργούνται οι πιο σοβαροί περιορισμοί στη γαστρονομία και στο λιανεμπόριο και η υποχρέωση των εργοδοτών για τηλεργασία του προσωπικού τους. Το μόνο που θα θυμίζει την ύπαρξη του κορωνοϊού θα είναι οι μάσκες, που θα παραμείνουν σε χρήση σε κλειστούς χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και ο αριθμός των κρουσμάτων Όμικρον, τον οποίο θα συνεχίσει να καταγράφει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί εξ ολοκλήρου.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη